Új hozzászólás Aktív témák

  • campers

    tag

    válasz Laca0 #26295 üzenetére

    Megpróbálom értelmesen összefoglalni a kérdésem: :)
    Adott egy 47LA690s tv, egy Egreat R6C lejátszó, a korábbi linkemben megjelölt DAC és egy Genius SW HF 5001-es 5.1.
    Tehát alap eset: az Egreat optikai kimenetét összekötöm a DAC-cal és a DAC-ot 6RCA-6RCA kábellel az 5.1-el. A DAC-on két led mutatja az aktuális tartalom tömörített formáját, hogy az AC3 vagy DTS. Vagyis mutatná, de ebben az esetben egyik LED sem világít, szóval nincs 5.1. (Minden hangszóróból közel ugyanaz hallatszik.) Hiába választom ki az Egreat-en a hangsávot, nem változik semmi.
    Ha a Tv-t kötöm össze optikával a DAC-hoz, akkor DLNA-n keresztül már képes érzékelni az AC3-at, (DTS-t továbbra sem, csak az AC3 led világít.) A tv-n sem tudom változtatni a hangsávot, viszont ez már 5.1-ben szól.
    Ha a tv-hez csatlakoztatom a külső winyót és arról nézem a tartalmat akkor a tv hangbeállításainál gond nélkül tudom változtatni a hangsávot, így a DAC-on jól látszik mikor milyen tömörítéssel dolgozik. (AC3 vagy DTS).
    Csak ugye elég macerás mindig a tv mögé nyúlkálni és ott dugdosni a winyót/ pendrive-ot. Persze minden esetben külső hangszóróra van állítva a tv. (Optika/HDMI)

    Ez most azt jelenti, hogy akkor tudok megfelelő hangkódolással filmet nézni, ha közvetlen a tv-hez kötöm a winyót? Az Egreat kimenő hangját miért nem érzékeli a DAC? Előfordulhat, hogy az 1.3-as HDMI-kábel (ez köti össze az Egreat-et a tv-vel) a bibi? DLNA-n keresztül nem lehetséges a hangsávváltás?

    Igazából nem csak hozzád intézem a kérdést, bárki ötletét szívesen meghallgatom!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák