Új hozzászólás Aktív témák

  • #36072192

    törölt tag

    Sziasztok!

    Egy éve vásároltam egy 42'-es 3D-s LG-tv. Ez az LM3400-as volt. Megvoltam vele elégedve, de kb. a vásárlás után észrevettem, hogy nem mindig tökéletes a kép. Mivel minimális volt, nem foglalkoztam vele. De mivel jobban észrevehető lett a téli időszakban elkezdtem tartani attól, hogy a készülék tönkre fog menni.
    Először arra gondoltam, hogy lehet hőhatás miatt van, ugyanis spórolás címén, ha nem vagyok itthon, akkor fűtés nincs. Télen pedig jellemző volt, hogy 27-28 fokból másnap volt 5-6 fok, míg én nem voltam itthon, s csak este lett ismét felfűtve a szoba. Én azt gondoltam biztos túlmelegszik a készülék, s használat után legyen kihúzva a konnektorból. Továbbra is zavart a dolog, mert ugyan nem olyan vészes, de ha az ember ezzel foglalkozik, akkor feltűnő lesz, és zavaró nagyon. Nem hagyott nyugodni a dolog, végül keresgélés után rátaláltam a problémára, s mivel képeket is találtam ilyen készülékekről így már nem kizárt, hogy ez nem más, mint a clouding, azaz felhősödés. Láttam neten képeket, hát mondjuk azokhoz képest az én készülékem semmi. Csak akkor zavaró és észrevehető, ha mondjuk a fekete képernyő van, s középen meg "mozog" a Nincs jel felirat. Töltöttem le 4K-s tesztvideókat, hát azoktól jóformán hanyatt vágódtam olyan szépek, tehát a készülékkel ezen a téren nincs gond.

    Kérdésem:
    A felhősödés lesz rosszabb, vagy marad ilyen szinten. Ha igen, akkor kb. mennyi élettartama lehet még a készülékemnek?
    Láttam, hogy azért a drágább változatoknál (Samsung, LG egyaránt) is megvan ez a probléma, szóval vásárlást nem terveznék emiatt a közeljövőben.

    Válaszokat előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák