Új hozzászólás Aktív témák

  • KőkorSzaki

    tag

    válasz #Morcosmedve #41440 üzenetére

    Szia,
    Nem tudom, hogy akkor toldó kell neked, vagy ez az elosztó, amit belinkeltél.

    Ha toldó kell, és tudsz a koax dugó helyére F-csatlakozót szerelni (ami igazából nem bonyolult, szerszám nélkül is megoldható, nem a krimpelendő változat kell erre az esetre - biztosan van az egészről youtube videó is), akkor F-toldót használhatsz.
    Az alkatrész sem spéci dolog, sok helyen kapni és olcsó.

    A linkelt dolog egy osztó, ami eleve többet csillapít. Erre ráadásul rá sincs írva, hogy mennyit, ami sok jót nem jelent. Ha tényleg osztó kell, akkor egyrészt ennél kaphatsz jobb csillapításút is (rá szokták írni, pl. "-3dB"), és van F-csatlakozós rendszerű is. De az osztás miatt eleve vesztesz valamennyit, szóval csak akkor használd ezt, ha muszáj.

    Kábel: a kábel2-nél sokkal jobb nincs, ez a kategória 10 méterenként kb. 1 decibelt csillapít házi technikusom szerint. A kábel1 rosszabb, nem tudom a csillapítását, de ha rövid a toldás, mondjuk 1-5 méter, akkor szinte biztos, hogy magában a kábelcsere nem sokat jelent. Adott esetben persze lehet ez is perdöntő, és ha már úgyis szerelsz, és boltba mész, akkor ugye megveheted a trishield koaxot is rögtön az F csatlakozókkal és az F toldóval együtt.

    Legjobb, ha mindenféle akció előtt még az osztási/toldási pont előtt kipróbálod (a TV odamozgatásával), hogy mi a helyzet a vétellel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák