Új hozzászólás Aktív témák

  • OldMike

    őstag

    válasz Flowtation #70060 üzenetére

    Szia!

    Ne csak kontrasztban gondolkodj, alapból három dolog mindenképpen összefügg: háttérfény, kontraszt és a fényerő. Ezeken kívül a Fekete szint és a Dinamikus kontraszt is játszik, ha állítható.

    A fényerőt általában semmilyen tesztben sem szokták állítgatni. A háttérfény nagyjából 70 és 40 között bármi lehet, mert ez jórészt egyénfüggő (ki mennyire világos vagy sötét képet szeret). A kontrasztot 80 és 90 közé szokták belőni.

    A Dinamikus kontrasztot és a Fekete szintet jellemzően kikapcsolni javasolják, de szerintem az Alacsony beállítás még jó lehet.

    Az ábra láthatóságát - ha lehetséges akkor - a jellemzően szokásos tévénézési fényviszonyokra célszerű behangolni, mert például a teljesen sötét szobában beállított kép megvilágított, esetleg nappali fényű szobában már túl sötét lenne.

    Valóban az lenne jó, ha az ábrának a világos és sötét végén is külön látnád az összes árnyalatot. Szigorúan a saját véleményem: az itt gyakran felemlegetett világítási egyenetlenségek miatt én inkább feláldoztam a legutolsó fekete sáv láthatóságát, ami minden bizonnyal bizonyos fekete részletek elvesztéssel jár, nálam ez a kompromisszum.

    42LM660S

Új hozzászólás Aktív témák