Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz dezz #72294 üzenetére

    A többi kérdésre esetleg még valaki? Elnézést, hogy ilyen hosszú, részben azoknak szántam, akik még nem vásároltak. (Nem elvenni akartam a kedvüket, csak elég kritikus szemmel nézem az ilyen dolgokat. A tévé összességében elég jó, ha esetleg csere mellett döntök, ugyanilyen típust fogok választani.) Kérdésekből csak néhány van.

    Közben egyébként rájöttem, hogy a bal alsó sarki kékes árnyalatú beszűrődés mégis inkább a szögfüggő IPS glow, csak ebben a sarokban nem sárgás, mint a többiben és kicsit nagyobb területre terjed ki, de megfelelő szögből nem vagy alig látszik. (Legalábbis lejjebb vett háttérfénnyel.)

    A 3D-vel kapcsolatban is rájöttem, hogy nem a két szem között van különbség, hanem a kijelző két oldala között (nem egészen pontosan illeszkedik a FPR lap), ez néhány fokra korlátozza azt a szöget, ahonnan nincs sehol szellemkép, ez 180 fokról néhány max. 10 centi, ennyit lehet elmozdulni függőlegesen, ami nem túl kényelmes. Ez a 10 fok is lejjebb esik a panel közepétől. Most már csak ez zavar számottevőbben. (Bemutató darabon nem vettem észre ilyen eltérést, így meg volt a 15-20 fok, ahonnan szellemképmentes a 3D.) Jó lenne tudni, hogy másnál mi a helyzet. Feltennék valahová egy tesztképet. Addig is itt van ez: [link] Bár ez csak a nagyobb hibákat teszi szembeötlővé, a kisebb csak enyhe fályolosságban jelentkezik.

    Amit még észrevettem, hogy a jelfeldolgozást és megjelenítést 3x8 biten végzi (legalábbis az YCrCb->RGB konverziót), így a gradienseken sávosodás jelentkezik [az alsó bit el-el veszése által, mint kerekítési hiba], ez a sötétebb árnyalatokon vehető észre normál képtartalomnál. Meglepő, hogy nem fért bele a 3x10 bit.

    (#72304) sutyesz96: Nem állítottad korábban "PC"-re azt a bemenetet? Vagy nem lehet, hogy YCrCb (videós szabvány) helyett RGB-ben küldi a képet a forrás eszköz? Vagy belső csatornáról is ilyen?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák