Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Klara_ #81909 üzenetére

    Huncutkának UF8517-ese van, ami pontosan ugyanolyan, mint az enyém, csak más a talp színe.

    Mivel a te filmnézési szokásaidnak is az felel meg, hogy hálózaton keresztül nézel filmet, ahogy én is, a helyedben csak akkor vennék 4K tévét, ha meggyőződnék róla, hogy DLNA-n átviszi a 4K tartalmat is. Én például csak azért nem nézek 4K filmet a 4K tévén, mert DLNA-n nem viszi át. Hálózatról nézek filmeket már amióta NAS-om van, 8-9 éve. Nem fogom külső merevlemezre rámásolgatni, aztán úgy bedugni a tévébe, csak mert nem hajlandó hálózaton keresztül lejátszani. Inkább letöltöm a tuti full HD minőséget, elég az is.

    Ha kiderült, hogy a kinézett új modell elboldogul a 4K-val DLNA-n, akkor a következő szempontok mentén lehet dönteni:

    1. LH630V + médialejátszó
    Anyagilag valószínűleg jobb döntés, még akkor is, ha valami jobbfajta (=drága) médiaplayert veszel. Mondjuk plusz 50-100e Ft, lejátszótól függően. Amit vihetsz tovább a következő tévédhez is. Az LH630V mint tévé jó, a képe megfelelő. Ha médiaplayerrel játszol le, akkor ráadásul a lassúságát sem tapasztalod meg a tévének, lévén a játékos gyors lesz. Ráadásul nem vagy rászorulva a DLNA-ra, mivel a médialejátszók támogatják az egyéb protokollokat is, a Sambat, NFS-t. Hátrány, hogy két távirányító kell, és lejátszás után (ha kikapcsolod a médialejátszót) nem kapcsol vissza automatikusan tévé módba. (Legalábbis nekem nem sikerült erre rávenni az LH630V-t.)

    2. Új 4K tévé
    Biztos, hogy nagyobb költség. Régi tévét mondjuk eladod 100e-ért (nem tudom mennyiért lehet), veszel egy újat 350-ért, 250e a nettó költséged. A tévé képe valószínűleg szebb lesz, és a hangja is tuti jobb, ha Harman Kardonosat veszel. (Kérdés ez szempont-e, használsz-e külső erősítőt.) Egy távirányítóval tudsz vezérelni mindent. Hátrány, hogy az idő elteltével jöhetnek be új formátumok, és mivel pár év múlva már valószínűleg nem frissítik a tévé szoftverét, ezért nem fogja lejátszani az újabb típusú filmeket. (Ez nem biztos, hogy így lesz.) Akkor vagy megint tévét cserélsz, vagy veszel egy médialejátszót. ;]

    Én például úgy vagyok vele, hogyha már nagyon sok 4K film lesz, és az LG a 2015-ös modelleknél nem oldja meg a 4k filmek DLNA-n keresztüli lejátszását, akkor inkább 4K képes médialejátszót fogok venni. Nem fogom a tévémet lecserélni, mivel amúgy elégedett vagyok vele.

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák