Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz scorpfrase #49116 üzenetére

    Ja igen, az lemaradt, hogy ehhez futtathatóvá kell tenni. Jobb klikk a fájlon és egy másik program mintájára be kell jelölni. Illetve ezen leírás alapján lehet akár terminálból is indítani. Ha az alapértelmezett mappába lett letöltve, akkor így néz ki a parancs:

    gksudo ~/Downloads/unetbootin-linux-494

    Amúgy nézegettem tegnap ezt az új WinUSB programot. Míg a korábbi NTFS-re, addig ez erővel FAT32-re formázza a pendrive-ot + lba flaget tesz rá. Valamint csak úgy volt hajlandó kiírni, ha előtte a partíciót leválasztottam az umount paranccsal, mint ahogyan a dd írásnál szokás. Aztán az írás végén mindig dobott valami hibaüzenetet. De utóbbi nem egyedi eset, mert máshol is volt rá panasz. Ennek ellenére pl. a Win10 bebootolt a pendrive-ról, bár annál nyilván nem nehéz összehozni.

    Valamint ezen hozzászólás B. pontjában említett módszerrel is akár megoldható a dolog. Legacy mód esetén ez működhet, bár a bootoláshoz szükséges paraméterek terén lehetnek eltérések a hardverből adódóan. A legtöbb gép pl. UEFI-ben csak FAT32-re formázott pendrive-ról tud bootolni, ellenben vannak olyan vasak, amelyeknél akár NTFS-ről is megy. Sőt, a W7-nél Legacy-ban még aktív partíció sem feltétlen kell nekik.

    Továbbá, ha más nem megy, akkor a DVD-ről való telepítés szintén opció. Ott az ISO kiírását nyilván nem nagyon lehet elrontani és a korábban említett cikkben le van írva a módja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák