Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    válasz I02S3F #75785 üzenetére

    Ha jól értettem, Balerik olvtársnál az lehetett a hiba, hogy Ő a GRUB menüből szeretne induláskor választani OS-t, de az nem telepedett, vagy nem épült fel rendesen.
    Én az asztalimon nem engedem közösködni a két OS-t - Manjaro/W10 - külön SSD-n vannak és a BIOS-ból választok indításkor boot eszközt, így a W10 nagyobb frissítéseikor sem tudja szétcseszni azt ami nincs is. :D

    Engedjétek meg, hogy kicsit fényezzem a linux-ot. Egyik kollégám - hozzám hasonlóan - fotózik és amikor le szerette volna tölteni a képeit a gépe közölte, hogy a kártya formátuma ismeretlen és formázza meg, a fényképezőgépbe visszatéve szintén olvashatatlan volt. Kért nézzem meg, lehetne-e kezdeni vele valamit, mert egy kirándulás képei vannak rajt és fontos lenne megmenteni. Mondam neki, hogy fitty-fitty - 50:50% - mivel elszállt a kártya FAT táblája, ha szerencséje van, menthető valemi.
    W10-en próbáltam a Recuva-t - eddig elég sok anyagot megmentett nekem - most eredménytelenül. Átboot-oltam linux-ra, és a photorec-kel 100%-ban sikerült visszaállítani a képeket.

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák