Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Rimuru #22573 üzenetére

    Ez a proc micsoda? Nálam nincs ilyen. Egyébként agyrém, hogy nem volt újraindítva majdnem egy éve. Pedig időközben kijött a Sway-nek pár új alverziója (1.4-1.5-1.6), ami gondolom frissült is nálad, csak épp újraindítás hiányában semmi nem lépett belőle életbe. Szerintem így a rolling disztrók értelme veszik oda, hogy mindig megkapod a friss verziókat és frissül is, de mivel nem indítod újra uptime fetisizmusból, így olyan, mintha nem frissült volna, csak a fájlrendszer cserélődik alatta.

    Én továbbra is az újraindítgatás híve vagyok. SSD-vel, kicsit is normális gépen alig pár mp., és tiszta lappal kezd az ember. Sőt, szerintem én a fórumon síró emberek bugjainak 99%-át pont azzal kerülöm el, hogy mindig shutdown + reboot van, elég sűrűn, minden használatkor, és frissítés után, nem hibernálok, nem sleepezek, nem használok kotvák hardvert, amihez spéci driver kéne (NV GPU, valami spéci hálókártya vagy nyomtató), nem használok corporate szemetet (KDE, Gnome, mindenféle spéci automatizáló service a háttérben, univerzális és konténerizált csomagformátumok, GRUB, stb.). Így csak egyszerűen a problémák elsöprő része nem tud érinteni, azért nincs bajom a legújabb kernelekkel, legújabb AUR-os progikkal se, míg más sír a fórumokon, hogy jajj, ez bugos, az tört el, így nem indul, amazt írja ki.

    Mint írtam, ennek a túl hosszú uptime-nek szerintem ma már szerveren sincs értelme, nem hogy desktopon. Pedig régen én felnéztem erre, ilyen korai Mint KDE és Kubuntu telepítéseimen nekem is volt olyan, hogy 3+ hónapos uptime, de ugye azok nem rolling disztrók voltak, hanem LTS alapú release-ek, meg akkor nekem nagy torrent seedezés miatt is folyamatosan ment a gép akkoriban.

Új hozzászólás Aktív témák