Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Vladi #23621 üzenetére

    eeePC-re a Red Hat-disztrókat nem ajánlom, túl sok bennük a bloat. Ilyen gépre MX Linux, Devuan (esetleg Debian vagy Sparky Linux), Void, WM-nek IceWM, Openbox, Fluxbox, WindowMaker, ha hagyományosabb felület kell a tiling WM-ek helyett (i3wm, dwm, bspwm, awesome, stb.). Talán az LXQt határon lehet még, vagy a Trinity desktop.

    Sajnos ilyen netbookok annyira gyengék lettek, annyira sovány benne a proci, meg a RAM, hogy tényleg a systemd is nagy teher neki.

    Ha kevés benne a RAM, akkor a Pale Moon (régi Firefox XUL fork) is kvázi kötelező. Senkit nem érdekel, hogy az asszonynak egzotikus, ha ilyen gépet kényszerül valaki használni, az túlélőmód, ott nem lehet ilyen feltételeket szabni, hogy csak ismert mainstream böngésző. Még a Pale Moon is nagyon nyögvenyelő lesz egy netbookon, épp hogy csak használható, természetesen reklámblokkoló kötelező. Netes videókat érdemes inkább mpv-ből lejátszani, vagy valami mpv-pluginnel, mert a böngészős videólejátszásból talán már a 480p is akadni fog rajta.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák