Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Gyurka6 #23733 üzenetére

    Arra is ugyanazokat a disztrókat ajánlom, mint amit fentebb eee PC-hez írtam a #23713 alatt. Ezek bármilyen öregebb, XP-s, vistás, Win7-es gépre mehetnek, egészen a Core2 Duo, Athlon II/Phenom gépkategóriáig, 1-4 GB RAM-ig bezárólag. A Core 2 Quad határeset, annál a RAM mennyisége dönt, hogy 4 giga vagy felette. Esetleg Celeron N-nék, és modern Atomoknál is el lehet gondolkodni ezeken a soványabb megoldásokon. 1-2 giga RAM-nál nem is kell a procit nézni, azoknál is ez a soványított megoldás játszik csak.

    Ha viszont Core i, AMD Axxxx/FX, Ryzen, stb. modern platformos géphez kell, még akkor is, ha nagyon régi generációs, és van benne min. 8 giga RAM (a 4 is elég lehet, de az határeset), azon már nem kell spéci disztrókkal trükközni, azokon fog menni bármi, Ubuntu, Mint, Fedora, Nobara, Arco, Garuda vagy amit akartok, tetszőleges asztali környezettel, azoknak a meg se kottyan egy nagyobb KDE, Gnome, Budgie, Cinnamon, és böngészőből is teljesen mindegy, hogy Firefox, Chrome, Chromium, Brave, Vivaldi vagy amit akarsz. Azokon még a Win10 is megy, ha valaki nem akar linuxozni, mert annyira normi hozzá, hogy képtelen megtanulni bármi újat.

    Még ez utóbbi esetben is, ha modern gép, de csak 4 giga RAM, akkor a nagyobb főkiadások helyett megfontolandó a MATE-s, LXQt-s, Xfce-s, stb. felületet használó Ubuntu, Mint, stb. variáns, böngészőből meg a Firefox (kisebb a hardver- és RAM igénye, mint a Chrome-alapúaknak).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák