Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    válasz HSM #13308 üzenetére

    Beküldtem ma reggel ~200EUR-t OkPay-el a fekete dobozba (felét, mint EUR, felét mint USD, amit az OkPay váltott nekem BTC-ből), de azóta sem írták jóvá, pedig ez elvileg instant fizetés lett volna és volt is a régebbi fórum postok alapján, mikor még olajozottabban mentek a dolgok.

    De én ettől függetlenül is jobban félek attól, ha nem indul meg kifelé a GOX-ról BTC!

    Ha megindul, az csak egy pillanatnyi probléma, míg eladjuk drágábban azt, amit ott vettünk olcsón nagy rizikóval, és szerintem még meg is érdemeljük a magas kockázatért a magas profitot. :D

    Ha viszont nem, az több problémát is magával hoz:

    - A mostani gatyázástól is nagyobb bizalomvesztés a közeljövő crypto befektető szemében, hogy a közelmúltunk "de facto" (legnagyobb, legkomolyabb, legstabilabb, stb címekre pályázó) BTC váltója nem csak hetekig szenved, de szemérmetlenül lopja rongyosra a felhasználóit (más nagyon szarul kijönni egy spekulációból úgy, hogy részben joggal hibáztatni érte őket, de mégis saját kezűleg beverni a koporsószeget a pánikeladással, mint közvetlenül teljes lopás áldozatává válni).

    - Az általuk ellopott BTC is felkerül a SilkRoad 1 és SilkRoad 2 batyuk mellé, amik csak úgy lebegnek a világban, és jelen ismereteink alapján gyakorlatilag bármilyen nullától nagyobb árfolyamon lehet még belőlük profitja annak, aki valahogy eladja egyszer (főleg a SilkRoad 2 az, ami kvázi ingyen volt a tolvajnak, de talán a SilkRoad 1 is egy előre lezsírozott árverés lesz szemtelenül olcsón zárva még a mostani GOX árhoz képest is, netán mégis maga az FBI sózza el a váltókon $-ért).

    - Talán nem csak én gondolom majd úgy, hogy ezek szerint a GOX árfolyam, ami eddig minden mást felfelé húzott, az végig csak a GOX saját házán belüli ármanipulációja volt (amit csak azért tehettek meg, mert már előre eltervezték, hogy le fognak lépni, így tök mindegy kinek mit mennyiért adnak el vagy vesznek meg virtuálisan, ha a nekik nem tetsző tranzakciók utáni kifizetést ténylegesen sohasem fogják teljesíteni), tehát a nyugalmi középárfolyam is alacsonyabbra saccolandó ezután, mint korábban (az, amiből még levonódik a GOX balhé rövid/közepes távú hatása), ha eltűnik ez az ösztöke, hogy a GOX-on milyen drága a BTC, máshol se legyen sokkal olcsóbb.

    Szóval szerintem szarabb világ lesz, ha lelép a GOX.
    Ha kinyit, akkor csak a GOX megy lassan tönkre, a többi váltón csak addig lesz padlózás, míg elfogy az, ami a GOX-on olcsón kelt el. Az pedig szerintem semmi egy SilkRoad 2 csomaghoz képest.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák