Új hozzászólás Aktív témák

  • Mesterlovesz

    aktív tag

    válasz Zizi123 #16968 üzenetére

    A scrypt.cc ugyanolyan oldal mint a Cex.io, azzal a szerencsésebb helyzettel, hogy nem tönkremenő ASIC farmot üzemeltet, hanem Scrypt bányászokat. A lényege ugyanaz mindkettőnek, multipool-ban bányásznak és elosztják a BTC-t.

    A baj természetesen náluk is az, hogy 1. nem tudod irányítani a bányászokat, 2. bármelyik multipool-ra igaz, hogy a jelenlegi átlaghozamuk messze nem adja azt az összeget, amiért hosszú távon érdemes lenne bányászni.

    Ha kiszámolod azonos Mhs érték olcsóbban jön ki, tehát ha te veszel egy GPU farmot azonos sebességgel, de nincs meg az a szabadságod mint a saját rendszerrel, viszont cserébe nincs áramdíj, nem hangos, nem kell félni, hogy tönkremegy a drága cucc, stb. Ezek a díjak persze mind bele vannak építve az árba.

    Ami most eszembe jutott az inkább az, ami nem a mi pénztárcánknak való művelet: Ha egy gazdag ember szeretne olcsón bitcoin-t venni, akkor esetleg megteheti azt, hogy vesz egyszerre mondjuk 2 Terrahash-t a Cex.io-n, vagy 1 Gigahash-t a scrypt.cc-n, a vásárolt sebességre megkapja a BTC-ket, 2-3 alatt, aztán eladja az egészet, természetesen veszteséggel.
    Amit ki kellene számolni, hogy a jutalék és a veszteség mekkora lenne, ha egy ilyen lefölöző módszerrel 2-3 nap alatt akár több BTC-t is termelne mondjuk 2 terrahash a Cex.io-n!

    Mert mindig kell valamit számolni! 8)

    2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő

Új hozzászólás Aktív témák