Új hozzászólás Aktív témák

  • haxiboy

    veterán

    válasz Ferdzsoo #27125 üzenetére

    Lehet hogy a piacon rengeteg btc van. De akik az elején kezdték hatalmas mennyiséget tudtak felhalmozni. Elég ha abba belegondolok hogy én 1db E8400-al 1,5 nap alatt 3 blokkot is találtam solo bányászatban induláskor. El tudom képzelni hogy másnak akár 100k BTC is összejöhetett akkor. Elég csak a világ legdrágább pizzájára gondolni.

    Nem kell milliónyi BTC elég megnézni hogy poloniexen mondjuk ZEC-re buy order összesen jelen pillanatban 360BTC-nyi vételi ajánlat van, ETH-ra 6600BTC. Na most van olyan ismerősöm aki havonta ~50BTC-t keres bányászattal és körülbelül ennek körülbelül 15-70%-át tradelgetéssel. Szóval 1-1 exchangen belül nem kell olyan nagy pénzösszeg hogy meg tudja pumpálni az árfolyamokat. Nem az egész piac fogja lereagálni nyilván, de az adott váltón belül jó nagyot lehet szakítani.

    (#27123) bobalazs: Tőzsdés eseményeknél nagyon megfigyelhető a pump/dump. Tehát nyitáskor/záráskor, sőt ha sikerül elérniük hogy valamelyik nagyon népszerű értékpapíron befagyasszák az adott napra a kereskedést akkor ismét átcammognak cryptozni akinek bennt maradt vételi/eladási ajánlata.

    Ünnepnapok előtt általában a botos traderek megpróbálnak barominagy profitot össszehozni hogy legyen miből megvenni a karácsonyi/blackfriday akciókat.
    Egyébként a mostani minden esik egyszerre tipikusan a margin trade botok műve szokott lenni, 1-1 coinról kiveszik a magas vételi ajánlatokat, az ár crashel mint az állat, jól bevásárolnak (más pénzén), majd visszarakják a vételi ajánlatot.
    A különbözet profit.
    A sok coin magasabb áron eladva profit.

    (#27127) Ferdzsoo : Nem kell annyi BTC. Kinézek egy coint, van eladásra 500BTC-nyi belőle. Nekem van 1000BTC-m. Megveszem az összeset egy bizonyos árfolyamig amit szeretnék látni. Majd mikor mindenki látja hogy hatalmas a trade volume, és hogy milyen árfolyamon van az aktuális coin szépen elkezdik berakni a vétel/eladási ajánlataikat. Én meg a jó áron vásárolt coint eladom nekik.

    [ Szerkesztve ]

    Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

Új hozzászólás Aktív témák