Új hozzászólás Aktív témák

  • Yany

    addikt

    válasz szazbolha #41500 üzenetére

    Szerintem ahányan bányászunk, annyifélét jelent mindenkinek ez az egész, fölösleges "pénzszivattyúzássá" általánosítanod. Persze jogod van ezt gondolni, nekem meg mást. :) Amíg tiszteletben tartva a másik véleményét megy ez így, addig ezzel nincs is semmi baj. :K

    Ha csak bányásznék, akkor még a pénzemet is alig hozta volna vissza a gép a hullámvasút miatt, de mivel a coinok mögé is nézek, előre látok sok olyan változást, ami nem piaci spekuláció, hanem puszta tényeken alapuló ok-okozati viszony (pl. bevezetnek egy új feature-t, ami különböző problémákat old meg, vagy egy újabb tőzsde veszi fel kínálatába; esetleg rossz hírek elterjedése előtt időben teszek át másba). Ennek megfelelően a kibányászott pénzem már bőven elhaladt a gép bekerülési ára mellett. Ugyanakkor engem mint fejlesztő is érdekel ez az egész, sőt a hardveres legózás drága hobbiként is legalább ennyire motivál a bányászat űzésében. Szóval a szélsőséges leegyszerűsítésed lehet igaz sok emberre, de ettől még nem mindenkinek jelenti ugyanazt.

    Erre jó iránymutató neked is, hogy az adózásos kérdéskör is olyan méreteket öltött (résztvevők tekintetében), hogy külön topikot kapott. Ha józan paraszti ésszel belegondolunk, hogy adózni az akar, aki komolyan gondolja, mert többet hozhat neki a konyhára, mint a havi mozijegy, akkor azt is könnyen beláthatjuk, hogy többmindent fog megtenni annak érdekében, hogy a kinyerhető profit minél nagyobb legyen. Akkor viszont már megint nem csupán arról beszélünk, hogy az emberek "térítenek", meg "hisznek", hanem időt áldozva utánajárnak a coinok mögötti értékeknek (mily meglepő, hogy van ám ilyen :) ) és észszerű döntések sorozatával törekednek a javak növelésére, nem pedig zombi módra futtaják a vasat. A "hit" és a "bizalom" csupán azon résztvevők egyetlen oka a jelenlétre, akik tudatlanul űzik. Van ilyen, nem tagadom. De ez a fórum is sokat tesz azért, hogy ennél többet jelentsen mindenkinek.

    Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

Új hozzászólás Aktív témák