Új hozzászólás Aktív témák

  • Fido01

    aktív tag

    Sziasztok!
    A bitcoin topciból át lett irányítva ezzel a kérdéssel ide, és szeretném leszögezni, hogy ez amolyan látókör tágítás/helyzetelemzés akar lenni, nem abba kérek tanácsot, hogy holnap reggel honnan vegyek 12db S19-et :)

    Nem tudom, hogy mekkora számban vannak akik BTC-t bányásznak manapság itt fórumon, mondjuk ha nincs senki az is árulkodó :)
    Mindenesetre a jártasabbak biztosan tudnak nekem segíteni.
    1, kb milyen tartományban mozog reálisan egy asic ára ($/th vagy btc/th-ben kifejezve) mostanság? egy ideje keresgélek már és iszonyatosan nagy a szórás az árakban, de amiket "megbízható" boltnak címkéznek ott azért jellemzően drágábbak az eszközök (átlag 80-100$/th), illetve van ezeknek MSRP áruk?
    2, az eredményességhez minimum nagyon olcsó áram kell, mit jelent a nagyon olcsó? 0,06$/kwh körüli hostingot már találtam néhányat ez alatt azonban még nem, ennél olcsóbb kell hozzá?
    3, Reális a 4-5 éves működése egy gépnek? persze egy S19-ről senkinek nincs gyakorlati tapasztalata, de a mai napig látni L3+-t mondjuk, vagy idővel jelentősen csökken a hatékonyságuk, esetleg csak nagyon költséges karbantartással, alaktrész cserékkel lehet ennyi a működési ideje?
    4, van arról valahol infó, hogy várhatóan mikor/milyen teljesítménnyel jönnek ki új asicok amik megnövelhetik a teljes hash-t jelentősen? Mert ha az Antminereket nézem átlag 1 éven belül jön ki új széria.
    Jelen állás szerint eddigi kutakodásaim alapján kb 280 napos Roi amit ki tudnék hozni (az ismeretlenekkel nem számolva) ez mennyire számít rossznak?
    Illetve mit hagyok ki a képletből?
    Az én helyzetemet nézve tegyük fel, hogy van tőkém eszközt vásárolni (kizárólag eszközt közvetlenül coin-t nem) és van kb 2 évem ameddig nem feltétlen kell hozzányúlnom a bányászott coinhoz, ez alapján érdemes lehet gondolkozni egy ilyen beruházásban?
    Egyébként van erre bármi komplexebb számítás a megszokott whattomine, asicminervalue, coinwarz, cryptocompare oldalaknál ami alapján lehet középtávú tervet készíteni?
    Köszönöm szépen a hasznos segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák