Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz Phantomhive #18935 üzenetére

    Lehet az lesz, de az igazság az, hogy nem tudom hogyan kell dsdt-t csinálni. Egy letöltöttet használok én is.

    Valahol viszont olvastam már olyat is, hogy egy srácnak összejött az optimus trükk. Nem váltogatta ugyan a VGA-kat, de nem az intel HD3000-t használta a gép, hanem a GT525M-et azt hiszem, de gyakorlatilag GT540M is jó.

    Geforce GT540M -> HD3000 -> CPU - így néz ki az optimus felépítése.

    A HD3000 mindig be van kapcsolva és folyamatosan dolgozik a CPU felé. Amikor az optimus életbe lép, akkor a GT540M is bekapcsol és akkor az intel VGA nem számol semmit, hanem kizárólag fogadja a képi információkat az NVidia-tól. Na most OSX-en az a probléma, hogy két különálló VGA-nak hiszi. Ezért, ha bekapcsol az NVidia, kikapcsol, pontosabban sleep-be kerül az intel. És itt a gond, mert gyakorlatilag megszakad a VGA adatfolyam a CPU felé, hisz az NVidia nem direktbe, hanem az Intelen keresztül érné el.
    A srác annyit csinált, hogy valamelyik kext-ben az Intel VGA sleep-be kerülését meggátolta és tudta használni a GeforceM-et, amit az OSX indításkor egyébként alapban elindít és használ. Ezt alá is tudom támasztni, mert nekem sem volt kép csak -x paraméterrel, amíg ki nem törölten két NVidia-s kext-et.

    Ezt kellene még összehozni ;-)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák