Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    válasz hobizoli #5215 üzenetére

    Köszönöm az informatív választ!

    1,
    Megkérdezném, mekkora esélyt adsz annak, hogy a kormány hozzányúl a magánbefektetésekhez ezen ciklus alatt?

    Én viszonylag keveset, ez persze a privát véleményem, ennek megfelelően feltettem/felteszek 1-2 évnyi megtakarítást a 2015/J-re

    2,
    Ha valaki úgy gondolja, hogy reális esélye van annak, hogy hozzányúlnak a megtakarításokhoz, és értelmes mennyiségű megtakarítása van akkor annak lehet tanácsolni, hogy vigye külföldre a pénzét.

    Egyetértesz vagy nem? Én igen.

    3,
    Ha megcsapolják a megtakarításokat, akkor semmivel sincs jobb helyzetben az a személy, aki bankban (OTP Erste, AXA stb) tárolja a pénzét, folyószámlán vagy betétben, mint az aki lakossági állampapírban, hiszen a betétekhez is ugyanúgy hozzáférnének.

    Egyetértesz vagy nem? Én erről meg vagyok győződve.

    4,
    Mivel a fórumtárs babakötvényben tárolt pénzt, amely amúgy is államkötvényt tartalmaz, tehát feltehetően bízik az állam fizetőképességében, és jobb megtakarítási forma után érdeklődött, ezen kiindulási feltételek mellett tudsz-e számára, befektetése nagyságát figyelembe véve a kincstárnál jobb alternatívát ajánlani?

    Én nem.

    J

    20 eve jugoknal is bevalt ez a megoldas, ott kolcson jugoszlavianak neven futott a projekt, arra szamitottak, hogy de majd onkent veszik az emberek, amikor onkent nem ment, hiaba is PR-ztek, kozpontilag levontak a berukbol es elsokent repultek azok akik onkent nem akartak onkent venni.
    Ezzel ugye megint a kozalkalmazottakat lehet elso korben jol sakkban tartani pl
    "Ezek" meg ugyis ugy szeretnek atvenni dolgokat mashonnan...

    A "nyugdijmegvedes" is, pedig meg plagiumpalibacsi 2 eve kampanyioszakban kikuldott kis konyvukben meg fideszgaranciat is adott ra, hogy "megvedik" a MNYP-ket. Hat, jol sikerult
    De mint tudhatjuk mar, ismet mas a kampany es mas kormanyzas... :U
    Megvedtek, toled, maguknak.
    Persze csak a javadat akarjak, de nem ugy ertve ezt ahogy te hitted.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák