Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Dtomka #11539 üzenetére

    Én már megvárnám az A-synces monitorokat, ha nem sürgős a váltás, jövő év első negyedévében. :)

    (#11554) ggbuffon1897: Ezt azért megfogalmazhattad volna kicsit szebben is. Felteszem fordítva a kérdést, kicsit más szavakkal, ha nem haragszol. Ki a csodának kell olyan monitor, ami kizárólag precízen szemből ad emészthető képet? Volt nekem is TN monitorom, és borzalmasan rossz volt, hogy picit máshova ültem le, és már nem stimmeltek a színárnyalatok. Picit más pózban ültem, már nem voltak sötét vagy világos árnyalatok. Olyan egyszerű dolgokról nem is beszélve, hogy pl. egy képet ha meg akartam mutatni valakinek, az is csak akkor látta rendesen, ha kb. belemászott az ölembe. Filmezésnél is extra szívás, én pl. a székemből szoktam, de a bartánőm jobban szereti az ágyból nézni, ami miatt van ketőnk között 30 fok. Na, ez TN-el kivitelezhetetlen, IPS-el meg remek élmény neki is, nekem is. Szóval maradjunk annyiban, a TN egyszemélyes élmény (már akinek élmény, ha merevgörcsben álló nyakkal kell néznie echte szemből a monitort), míg pl. egy jó IPS panel jó élményt nyújt több személynek is.

    (#11555) Dtomka:Pontosan. Arról nem is beszélve, hogyha a film felénél mondjuk kicsit mocorogsz, hogy ne álljon görcsbe mindened, utána mire újra bekalibrálod a fejed pontosan abba az egy pici pontba, ahol rendesen vannak színárnyalatok, addig lemegy a fél film, hogy hol a sötétet nem látod, hol a világosat. Förtelem. :C
    Pedig nekem igen jó TN monitorom volt, jóféle Samsung panellel, szemből a színei pariban voltak a Dell IPS-el, ami váltotta, de mégis utána az élmény ég és föld volt. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák