Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz ƵøŁĭ #11045 üzenetére

    Annyit javasolnék (ha már ennyi melót belefektetsz), hogy akármilyen pakk is legyen, 2 dolog alapvetőnek kell hogy legyen, ellenkező esetben az eredmények semmilyen formában sem tükrözik az erőviszonyokat.

    1. Ha x darabos mintán tesztelsz, akkor annak x darab különböző mintának kell lennie (nem lehet, hogy 1 kártevővel több fájl is fertőzött, erre jó példa az "előzetesed"), ahol 15 találat látszik, de a valóságban az 9 kártevő.

    2. x darabos minta, x darab különböző kártevőt kell hogy tartalmazzon és azok valós kártevőknek kell hogy legyenek. A víruskergetők 2 csoportra oszlanak, az egyik csak akkor azonosít kártevőnek, ha az tényleg az is, míg a másik csoportba tartozók akkor is, ha tudják, hogy mire való az adott alkalmazás, függetlenül attól, hogy semmilyen kárt nem okoz.

    Az 1. pont egyszerűbb feladat, válassz ki egy köztudottan magas felismerésű kergetőt, azzal nézesd át a mintát, és töröld ki az eredeti mintából azokat a fájlokat, amelyeket 1-nél többször azonosított ugyanazzal a kártevővel(csak 1 ilyen fájl maradjon meg a mintában). Az így lecsökkentett minta legyen az alapminta, ezt a mintát használd a többi védelmi progi teszteléséhez.

    A 2.pont az már nehezebb falat, mert ezt home user nem tudhatja biztosan.

    Ha már bevállalsz ennyi melót, akkor azt a 10000+-os mintát az 1. pont szerint csökkentsd le és akkor elmondhatod, hogy amit ez ügyben meg lehetett tenni, azt megtetted, és már ezáltal is korrektebb eredményeket fogsz kapni.
    Annak idején én is csináltam hasonló tesztsorozatot, tudom, hogy ez mivel jár, úgy hogy ezt amolyan "baráti" jó tanácsnak vedd, ne másnak. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák