Új hozzászólás Aktív témák

  • motacilo

    aktív tag

    Nos, azt hiszem érdemes néhány dolgot elmondanom a NIS és KIS viszonylatában.

    Van 3 gép a családban:

    1. felújított régi asztali, netet csak ritkábban kap: Athlon 64 X2 4200+ processzor, 4GB Kingston Hyperx 667 MHz DDR2 RAM, 80 GB HDD

    2. Lenovo laptop: Celeron Dual-Core T3000 1,8 GHz, 2GB DDR RAM, 250 GB HDD

    3. Dell Inspiron Mini netbook: Intel Atom 450, 2GB DDR3 RAM, 60 GB OCZ SSD (ez a feleségemé)

    Azt hiszem ez lefedi a különböző konfigok fogalmát!

    Közel fél évig NIS 2012 ill. 2013 futott rajtuk promós kódokkal, mivel nyertem egy ötgépes Kaspersky licencet és a Nortonokból már csak kb. 80 nap volt hátra, gondoltam kipróbálom a KIS-t.

    Észrevételeim (félig laikus, félig szakmai szempontból):

    Rendszerterhelés: a Norton fényévekkel jobb, gyorsabb boot, gyorsabb fájlműveletek, alkalmazások gyorsabb megnyitása, gördülékenyebb böngészés (a Chrome időről időre "beakad" pillanatokra a KIS-el).
    DE! A feleségem gépére félve tettem fel a KIS-t és pozitívan csalódtam, az SSD tényleg csodát tesz: KIS - NIS bootidő egyforma, alkalmazások pörögnek, héha a procit pörgeti fel a KIS.
    Saját laptopnál a legrosszabb a helyzet, lassú boot és olyan mintha a KIS későn töltődne bepedig ez a funkció nincs is aktiválva benne.
    Beállítások: A NIS átláthatóbb a KIS talán kissé túlbonyolított (mezei felhasználónak). De mindkettő teljesen személyre szabható
    Funkcionalitás: szerintem a KIS online bankolás modulja fenomenális (lenne), ha nem okozott volna egy kis bakit nálam
    Működési anomáliák: NIS: az Identity Protection a mostani állapotában inkább ne is lenne, néhány nap küzdelem után feladtam és kikapcsoltam, több gondot okozott Chrome alatt, mint jót.
    KIS: Java appleteket blokkolja, pedig a bankom online felülete és az egyik biztosítóé is ezzel operál. A problémát ismerik a fejlesztők, de eddig nincs megoldás, csak a java.exe hálózati jogainak kiterjesztése.
    Egyébként kedvenc MAxthon böngészőmet egyik program sem támogatja.

    Email felügyelet: Thunderbird esetében nincs megfelelő támogatás egyiknél sem, viszont leporltam egy régi TheBAT! kliensemet és azzal a KIS szépen együttműködik (AV és antispam modul is).

    Összeségében: gyengébb gépre, mezei felhasználóknak inkább a NIS javasolt szerintem.

    U.i: vírust egyik prg. mellett sem kaptam és nem is talált a gépeken full scan esetén sem (a KIS nézett be egy régi több éves java oktatóprogramot) :F

Új hozzászólás Aktív témák