Új hozzászólás Aktív témák

  • daimonion

    senior tag

    válasz tpeter77 #43717 üzenetére

    daimonion
    Sophos Home sem nyújt 100% védelmet. Pont a múlt héten futottam bele egy 0-day word fájlban megbújó vírusra, amit nem ismert fel, és hagyta futtatni. Eredménye: a teljes HDD titkosítva lett.

    Szerintem igen nagy butaság 100 % os védelmet elvárni a védelmi progitól / ja és meg ne sértődj ezért a kijelentésemért :K
    Ugyanis ha 100 % os védelmet adna az azt jelentené, hogy a vírusírtás és vírusírás történetében a vírusírtás oldaláról született egy látnok egy zseni a genius aki előre tudja mit is fognak csinálni a vírusírók. Szerintem ez jelenleg semmiféle formában nem lehetséges.Ezért van az,hogy a vírusírtók megpróbálják MINIMALIZÁLNI a lehetséges veszélyt.
    Programmal felvilágosítással és újabb technológiák bevonásával. Cloud elemzés, viselkedéselemzés, sandbox, adatbázisalapú felismerés stb.
    összeségében mit is lehet tenni a fertőzés ellen ?
    szerintem
    - Naprakész oprendszer
    -Naprakész vírusvédelem./ Itt is fakultatív ki mit használ , mert minden gép más konfig mindenkinél másképp viselkedik egy adott vírusvédelmi program/Itt sem lehet kijelenteni, hogy melyik is a tuti Van akinél Tökéletesen elegendő pl a Win 10 beépített defenderje pár segédprogival kiegészítve .Pl Nekem ez van a Win patrol és War kettőssel.De van olyan aki egy Kaspersky Total Security mellett is megfertőződik
    - Naprakész böngészők. Szerintem tökmindegy ki milyet használ, mert az elterjedtekben már olyan megoldások vannak amelyekkel biztonságosan lehet / lehetne / böngészni. De mondjuk egy Chrome 145 bővítménnyel tuti nagyobb biztonsági kockázatokat rejt Mint pl egy MS edge egy adblock + last pass bővítménnyel.
    - TUDATOS felhasználói magatartás. Ne nyissunk meg ismeretlen feladótól levelet ha pl a kliensünk levélszemétnek minősíti .Meg ne nyissunk meg csatolmányokat ha egy levél feladóját nem ismrjük stb stb.
    - Ha gyerek van a családban akkor a felnőttnek érdemes Parental control progival védeni a gyerkőceit a neten. erre pl igen jók az olyan vírusvédelmi progik amelyek beépítve tartalmaznak Webszürőt .Pl Forticlient, Sophos Home stb.De pl Windows családbiztonság, Blocksi, K9 , Norton ilyen progijai is megfelelnek

    Szóval összegezve igen sok dolog kell ahhoz és nem csak egy biztonsági progi, hogy ne légy fertőzőtt.Ezek a programok adott esetben jó szolgálatot tesznek de azért néha hamis biztonságérzetet is generálhatnak.

Új hozzászólás Aktív témák