Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz RAiN91 #64818 üzenetére

    Kockázatos, a Firefox-nak és a Chrome-nak is van jelszókezelője, a Fiefox-ét LockWise-nak hívják. De mindkettő működése kérdéseket vet fel.
    Ha a Windows fiókodhoz nincs jelszó beállítva akkor a böngészőben jelszó nélkül is meg tudod nézni a jelszavakat, mert a böngésző a fiók jelszavát kérné a jelszavak megtekintéséhez de ha nincs akkor egy kattintás és felfedi azt. A Firefox - és gondolom a Chrome - is lehetőséget ad arra, hogy használj mesterjelszót de ezt minden böngésző indításnál be kell pötyögni nekem (és sokan másoknak) ez nem túl jó opció.

    Nem feltétlen kell aggódni ha van régi regisztrációd sokan vannak így ami a lényeg:
    - azokat az oldal/jelszó párosokat amiket még használsz ott érdemes módosítani a jelszót a régi oldalak kb. lényegtelenek ha feltörik ha nem, hiszen amúgy sem használod stb.

    A fióktársítást alig használom (talán a google ökoszisztémában tehát a youtube fiók ugyanaz mint a gmail fiók) nem ördögtől való de inkább mérlegeld hogy származik e belőle hasznod ha társítod? Mert a szogláltatókan igen hiszen több adatodhoz is hozzájutnak ;]
    Lehet az is egy jó opció, ha ALIAS-ra regisztrálsz pl.: ha ez mondjuk az alap fiókod: hurka@protonmail.com akkor ha mondjuk regelni akarsz pl. a DISCORD-ra akkor azt így is megteheted: hurka+discord@protonmail.com és a levél a hurka@protonmail.com címre fog megérkezni.
    Ha jól tudom GMAIL-nél ezt a "+" jelet a "." pont jelenti tehát hurka.discord@gmail.com a hurka@gmail.com

    Így amikor jön egy email akkor látod, hogy mivel kapcsolatban érkezhetett, vagy aki küldte az honnan szerezte meg. Amúgy szerintem nem kell túlaggódni a gmail-nek kiváló a spam szűrése és van hogy napokig nem kapok levelet de SPAM mappám tele van és mindegyik tényleg kéretlen levél.

    Ezt a BitWarden-t érdemes kipróbálni, tehát a leszavakat a Bitwarden-nel jegyezteted meg a böngészőből pedig törlöd.

Új hozzászólás Aktív témák