Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz smallmer #68465 üzenetére

    Alapvetően változó, ingyenes vonalon Windows 10 esetén a Defender vagy Kaspersky Free. Fizetős vonalon most az F-Secure (Safe vagy IS) sallangmentes, alacsony gépigény, és persze az ESET továbbra is de elég borsos ki lehet fogni akciót.

    Az F-Secure-ból van most 120 napos promó még VPN vagy proxy sem kell hozzá itt linkelték is.

    peter8889

    A zsaroló (fájltitkosító) vírus elleni védelem inkább az elején macerás ki kell próbálni azokat a programokat amiket védesz vele, tehát kitapasztalni, hogy bezavar e vagy sem, a fájlok elérése, másolás lehet problémás.

    A fő gondom ezzel a fajta védelemmel azon túl, hogy a kényelmes géphasználatot akadályozhatja pl. nem enged fájlokat törölni másolni stb.
    hogy :
    - nem véd az egyéb adatvesztés ellen: lopás, mechanikai sérülés pl. leesés, tűzkár, villámkár, vízkár vagy csak simán elromlik a háttértár
    - ha jön egy olyan zsarolóvírus ami okosabb mint a védelem ugyanúgy letitkosíthat mindent. A zsarolóvírusok bejutása a gépre és lefutása döntően a felhasználók sara ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg.

    Ha van egy HDD-d a fiókban amit ilyen célra használsz már a káresemények nagy része ellen biztonságban vannak az adataid ha ezt még feltolod egy online tárhelyre vagy van egy olyan fizikai adathordozód ami egy másik épületben van (az említett egyéb károk esete) akkor szinte 100%-os már az adataid védelme.

    + én azt vallom igazán nem kell MINDEN adatát az embernek védeni:
    filmek, játéktelepítők vagy akár a zenegyűjteményeket is le lehet szedni újra.
    Ellenben a családi videók, fotók, dokumentumok, már nem pótolhatóak és egy évek évtizedek alatt összegyűjtött zenegyűjteményt is nehéz pótolni.

Új hozzászólás Aktív témák