Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz peti_s #15613 üzenetére

    Örülök, hogy örülsz, de kevered a fogalmakat továbbra is. A teljes, normális, üzemszerű kisütés egy akkura sem káros, és nagyon távol van a mélykisütéstől.

    Teljesen lemeríteni = kisütni (szimplán, előtag nélkül).
    Mélykisütésnek azt nevezzük, amikor a reverzibilis folyamatok megfelelő biztosítása csorbát szenved, tehát a kisütést nem, nem mindig, vagy csak sok utólagos karbantartási munka árán tudod a mélykisütés kezdetén lévő ponttól megfordítani. Például ólomakkumulátor esetében a mélykisütés ólom(II)-szulfát képződéssel jár, melynek oldhatósági szorzata igen alacsony (olyat nem jelentünk ki ionvegyületre, hogy nem oldódik). Speciális töltési, karbantartási metódusokkal részben, hosszú idő és energiabefektetés árán a szulfát egy része visszavezethető a reverzibilis ólom|ólom(IV)-oxid folyamatba.
    Más akkumulátorok esetleges tervezési sajátosságait figyelembe véve a mélykisütés elfogyaszthatja az egyik elektród gyártási egyenetlenségek folytán vékonyabb részét, és onnantól ugyan az ionok a kisütést követő töltés folyamán redukálódnak, visszaépülnek az elektród megmaradt felületére, de a kisebb felület a további kisütési ciklusok alatt kedvezőtlenebb tulajdonságokkal ruházza fel az akkumulátort.

    Akkora hasonlóság sincs a mobil és a notebook akkuk közt, mint azt te hinnéd, és a fogalmak keverése, azok helytelen használata messze nem arról tanúskodik, hogy laikus szintnél mélyebben ástad volna magad a témába.

    Összefoglalva tehát: modernebb notebookban, jól működő elektronikával rendelkező akkumulátort nem tudsz a mélykisülés közelébe sem "lemeríteni" (hogy a te szavaiddal éljek).

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák