Új hozzászólás Aktív témák

  • klepto

    addikt

    A K20D iszonyat drága lesz, az már nem az én súlycsoportom.
    Egyébként igen, valóban csak pentatükrös a keresője (bár nem tudom, hogy ez miért rosszabb, mint a pentaprizma, ha valaki ezt elmagyarázná azt megköszönném), de van újítás is benne:
    "A jól bevált K10D-ből egyéb tulajdonságok is átkerültek az új belépő szintű modellbe. Ilyen a gyors automata expozíciót adó „zöld” gomb, vagy a külső RAW gomb. „Kölcsönvették” az egyedülálló érzékenység prioritás (Sv) módot is, amely szintén a módválasztó tárcsáról érhető el. A váz por-, és cseppálló szigetelést is kapott, ami főleg a profi – és ritkábban a középkategóriás gépek – jellemzője. A K200D-hez gyári portrémarkolat is csatlakoztatható lesz, amennyiben külön megvásároljuk hozzá."
    Valamint ami igazán felkeltette az érdeklődésemet:
    "A Pentax K200D további fejlesztéseiként a Dust Alert rendszert és a jobb dinamika tartományt emelhetjük ki. Javítottak a gép fogyasztásán is, így 4 db AA méretű akkumulátorunkkal (elemünkkel) több fotót készíthetünk."
    Igaz, ezek mellett a gép súlya, és a vázmérete is nőtt, de az kevésbé érdekel (a Zenith után :P)
    Ami zavar benne, az az, hogy még mindig elemmel működik speciális akku helyett (igaz ennek előnye is van), és amire igazán kíváncsi vagyok, az a "jobb dinamika tartomány". Kérdéses, hogy ez mennyire lesz komolyabb, vagy jobb, mint a K10D-ben, de ha észrevehető eredményeket mutat, akkor ez lesz a befutó gépem.
    Ha nem, akkor vagy a Nikon D60 a lényegesen drágább obik ellenére (ennek is várom a tesztjét, bár nagy csoda kell, hogy ezt válasszam), vagy a K10D lesz a befutó gép nálam :U

    Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

Új hozzászólás Aktív témák