Új hozzászólás Aktív témák

  • tonermagus

    aktív tag

    Sziasztok!

    Tegnap kötötték be hozzánk az internetet ami 500 Mbps. A jelenlegi belépőszintű TP-link router csak 100Mbps-es, így megérett a cserére. Mivel most vettünk házat és új belső hálózatot építettem ki Cat6-os kábelekkel, gigbites switchel így úgy gondoltam hogy akkor már a router is legyen komoly. Munkahelyen is Mikrotik van, állítottam már rajta ezt-azt, nem hiszem hogy gond lenne a beállításával, de ha mégis akkor majd megkérdezlek benneteket :D

    Kinéztem két típust: MikroTik RBD52G-5HACD2HND-TC és MikroTik RB760IGS.

    Úgy gondolom otthoni felhasználásra mindkettő megfelelhet, viszont a RB760IGS-en van PoE kimenet, és mivel tervezek PoE-s Wifi-t így azt ki is tudnám használni.

    Tehát a kérdéseim:

    - Jól gondolom hogy ez arra való? Tehát fali adapterrel megtáplálom a mikrotiket (A PoE inputon nem kap tápfeszt), majd a PoE-s kimenetet direktben elvezetem a Wifi AP-hez és arról megkapja a ?

    - Ez a melegedés mennyire kritikus? Egy rack szekrénybe tenném be a ház leghidegebb szobájába. A rackben csak egy 16 portos switch lenne. Magán a rack szerkényen nem lenne semmilyen hűtés.


    UPDATE: Találtam egy másik típust is RB960PGS. Ez elvileg annyival lenne komolyabb ha jól látom hogy mindegyik portja PoE-s. Erről akár 3 PoE Wifi AP is mehetne egy időben?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák