Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    az aruba cloudba 900 ft/hó ért feltettem egy centos 7-est csak próbaként (mert 3e forint kreditet azonnal van, azaz 3 hónapig próbálgathatom), ide is felhúzhatnék egy openvpn szervert, de pont innen jött az ötlet, hogy a mikrotiket pár mp alatt teljesen átkonfigurálom, stb, azért ez sokkal nehézkesebb bármelyik distron. (még az általam kedvelt centos-en is)

    Kb ez az az ár, amit megért volna nekem egy mikrotik is, de úgy látom ezért nincs még ilyen. 5 dollárét már van, amin állítólag működik, illetve biztos azure-on menne, hiszen fentebb volt róla szó (itt én bénázok), de ennyiért tényleg kapok itthonra is fix ip-t, illetve kicsit többért egy telekom optikás független netet..

    ƬΛЯΛ : de mi a kérdés? Lte-t felkonfigolod, hogy menjen a net, ez az LTE fülön tudod beállítani, pin kód, meg apn, ilyesmi., ha megy, akkor passtrhough bekapcsol, innen már csak winbox mac-en éred el a routert. Ezt bedugod a másik router egyes portjába és ott kapsz ip címet dhcp-vel.
    Ha csak ez az egy wan kapcsolat van, akkor jó, a dhcp -nél use default route és kész.

    Ha viszont ez csak backup route, vagy egyéb több wan-os trükk, akkor kell egy script, amivel a gateway címeit frissítgeted.

    Semmi bonyolult nincs benne.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák