Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    félisten

    válasz Speedy007 #104829 üzenetére

    Az MSI B650M MAG Mortar ellen szól, hogy full PCI-Express 4.0-ás alaplap, egyik M.2 NVME csati sem támogatja az 5.0-át, holott ez a legtöbb B650-es alaplapnál alapértelmezett. Ez annyiból lehet érdekes, ha 1-2 év múlva le szeretnéd cserélni az egyik M.2 SSD-det, és 5.0-ásat szeretnél belerakni - itt tényező az is, hogy csak 2 M.2 SSD támogatott, tehát ilyenkor az egyiket ki kell vegyed mindenképpen.

    A két M.2 SSD csati egyébként általános az M-ATX deszkáknál, az AsRock B650 Pro RS ebből a szempontból jobb döntésnek tűnik - de ott meg integrált hűtője nincs az alsó M.2 csatiknak...
    Az ATX-es ASUS TUF Gaming B650-Plus WiFi még belefér a keretedben az [Alzánál], ezt is megfontolásra ajánlom, az M-ATX deszkáknál jobb bővítési lehetőségekkel rendelkezik (3x M.2 slot). A memóriád [ott van a QVL listájában]. A Zen4 topicban xAttilax nemrég írt róla, neki a G.Skill ramjaival volt gondja, annak cseréje után rendbe jött. Korábban Nxn908xxx írt tapasztalatokat, neki a Kingston Renegade DDR5-6000 RAM-jai nem futottak csak DDR5-5600-on (az a modul nincs a QVL listában jelenleg, korábban állítólag szerepelt rajta).
    Külföldi fórumokon általában inkább jobbakat, mint rosszakat írnak róla. A negatív átalában a RAM beállítások terén kerül elő.

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák