Új hozzászólás Aktív témák

  • ohje00

    lelkes újonc

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
    Főleg játékra.
    2. Mennyit szánsz az alaplapra?
    Maximum egy 150.000 Ft-ot.
    3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
    Intel I7-14700k processzor és mellé 4x Kingston Fury Beast 16gb DDR5 6000 memóriákkal be quiet! shadow base 800 házba + RTX 4060 most, később váltanék majd egy RTX 5070/5070 Ti videokártyára.
    4. Milyen méretű lapot szeretnél?
    Atx.
    5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
    A legjobb az lenne, ha lenne előlapi 1db USB gen2, 2db USB gen1, 2 jack 3.5 csatlakozókkal (1 mikrofonnak, 1 pedig füllhallgatónak). Az sem árt, ha hátul még több jack 3.5 és usb csatlakozója van, illetve lehet BIOS-t flash-elni (nincsen intel 12-13 processzorom).
    6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
    Ezt a kérdést passzolom, mert nem tudom mi az a DVGA vagy az IGP és a google-nél sem adta ki. Egy AOC 24G2SPAE/BK monitort veszek most, aztán később majd váltok egy 2k ~200HZ monitorra, ha kijöttek az 5000 szériás NVDIA kártyák.
    7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
    Egyedül a memória órajelét húznám fel 6000-re, maxra. Azt néztem, hogy a gyári beállítással csak 4800-at tud. Illetve olvastam az intelnek, hogy van turbó módja. Azt is használnám, ha már ilyen processzort veszek.
    8. Használt, vagy új alaplap?
    Új alaplapon gondolkozok.
    9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
    Legyen fekete, rgb pedig nem kell. Nem árt ha van rajta alaplapi hiba fény vagy valami ahhoz hasonló.
    +1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
    Nem. Ez az alaplap fog maradni sokáig. 5+ év múlva új processzor mellé veszek egy másik alaplapot.

    ASUS vagy MSI alaplapon gondolkodtam. Illetve jó lenne, ha otthon le tudnám frissíteni a BIOS-t, mivel olvastam, hogy némelyik alaplap csak BIOS frissítéssel támogatja a 14. generációs intel processzorokat és pluszba meg nincsen intel 12 vagy 13 generációs processzorom, hogy lefrissítsem. Alaplap ajánlásokat hálásan fogadok. Köszi előre is!!! :R

Új hozzászólás Aktív témák