Új hozzászólás Aktív témák

  • Motaba78

    őstag

    válasz j.bravo #22911 üzenetére

    szia

    amiket felsoroltál chipseteket azok között ugyanazzal a cpuval számunkra nem észrevehető különbség bizonyos programokkal esetlegesen kimutatható, de a mindennapi életben nem veszed észre.

    a cpu választás sem kimondottam a chipsettől függ, hanem a gyártótól, hogy ír-e olyan biost ami támogatja a cput abban a deszkában.
    ezt minden deszka gyártónál a cpu komp. listában találni melyik cpukat támogatja.
    a felsorolt chipsetek legfőképpen int vga támogatásban/vagy int vga nélkül(770) látják el a lapokat, és a rajtuk található csatoló eszközök számával játszanak legfőképp.(több usb, usb3 , sata3, firewire, optikai hang stb.)

    a kiválasztott deszkára kell int vga is ? ha nem akkor ez is szóba jöhet [link] olcsóbban

    a kérdésed másik felére a válasz, ha olcsón tudsz cput szerezni a 775 deszkába akkor nem kell feltétlen lapot is cserélni, fotószerkesztéskor a több mag jótékony hatással lehet az elvégzett munka idejére (hamarabb végez) itt ha nagyobb cput is vennél min. egy e8400 cput, vagy valamilyen q9xxx szériára.
    vagy van a másik oldal, kiszállsz a 775 foglalatból és am3 deszka+ddr3 és egy athlon x4 cpu, a ddr3 ram jelenleg nagyon olcsó kb 6000ft/2GB, olcsóbb mint a ddr2 ram.

    én előbb cpura erősítenék, utánna ssd-re, de ez az én véleményem.

Új hozzászólás Aktív témák