Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila321

    csendes tag

    Sziasztok! Remélem nem gond itt...1. Kérdésem lenne Asrock B450M Pro4-F overclock-al kapcsolatban. Jelenleg a 2.0-s BIOS van rajta, avval érkezett. Mivel a proci 1600 AF, ezért nem frissítettem (Asrock weboldal nem ajánlja).
    Az BIOS-ban lehet állítani Vcore meg Vcore NB offset voltage-et, az addig szuper. OC-zni szeretnék, amihez magasabbra kell állítanom a boost frekit. Ehhez a "CPU Frequency and Voltage(VID) Change" menüt Manual-ra kell állítom. Viszont onnantól a "Voltage (VID)"-nek egy konkrét értéket *kell* megadnom, nem lehet Auto-ra állítanom. Ez így meg hogy? Szerintem ha már van benne offset voltage állítás, akkor annak lenne értelme, hogy a boot-ot felemelem, és a BIOS által kigondolt auto voltage-ot megnövelem offset-tel, amennyivel kell.
    Így most sajnos ha növelni akarom a boost-ot, akkor beállít egy fix feszültséget a procinak.
    Tudom, hogy nem egy top OC alaplap, de ez annyira adná magát, hogy ezt így kell csinálni.
    Bár mondjuk ha nincs terhelve a proci, akkor a magasabb konstans fesz nem fog jelentős teljesítmény / hőmérséklet emelkedést okozni, az OK.
    Játékok meg valószínüleg ki fogják boost-olni a core-okat, ahhoz meg lehet h nem árt egy stabil fesz.
    2. HWMonitorban néztem a CPUTIN és a Package (Node 0) max hőmérsékleteket (pl egy Cinebench futtatás után). OC nélkül CPUTIN 60, a Package meg 79 fokot jelez max. Mi ennek az oka? A package a proci belsejében van mérve, a CPUTIN meg kintebb? Első hasraütésszerű OC után megváltozott pl 66 és 91-re (sajna gyári hűtő van még egyelőre).

Új hozzászólás Aktív témák