Új hozzászólás Aktív témák

  • DR|FTK|NG

    veterán

    válasz bifidus57 #107899 üzenetére

    Szia.

    Átlagos felhasználásra(ahol nincsen pl RAID, SLI, stb) bőven elég a B150/B85 is, minek fizessen az ember többet egy H170/H97-es alaplapért?

    A: Nagyjából igen, de a Haswell és Skylake chipseteknél nincsen natív PCI támogatás. A PCI foglalatok működése(ha vannak) egy harmadik féltől származó vezérlő által lehetséges.

    B: Nem kell RAID, inkább nagyobb HDD legyen.

    C: Akkor mindegy. Az a lényeg, hogy az alaplapon mennyi van(van olyan, ami nem használja ki ilyen téren a chipset lehetőségeit)

    D: A PCI-t Lásd feljebb, nem mindegyik s1150/s1151-es lapon van, de akad ilyen. A legtöbb mATX/ATX s1150/s1151-es lapon több PCI-E is van.

    E: Amikor kell RAID, de nem kell tuning. A Haswell korszak második felében(Haswell-Refresh) azért írtunk sokszor H97-es lapot, mert azok többségénél lényegtelen, hogy milyen BIOS van rajtuk, mert a chipset egyidős a Haswell-Refresh procikkal, nem úgy, mint a régi Haswell chipsetek(H81, B85, H87, Z87, stb, de van olyan lap, ami a legrégebbi BIOS-ával is támogatja a Haswell-Refresh procikat)

    Szerk.: Van olyan B150/H170-es lap, amiben lehet tuningolni a BCLK órajel emelésével(külső órajelgenerátorral - a lapra van forrasztva).
    De nem mondom azt, hogy ezek az alaplapok ár-érték arányban jók lesznek, inkább azt mondom, hogy sok év múlva gyűjtői értékük lesz/lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák