Új hozzászólás Aktív témák

  • kocsiska15

    tag

    válasz SyMbioTe #148000 üzenetére

    Nagyon köszi a válaszokat és a türelmet, rengeteget segítetek! :) (a RAM-os rész tökéletes volt, erre a határozottságra van szükségem... :D)

    SSD - akkor úgy értelmezem, hogy "M.2-t" választani nem éri meg annyival anyagilag nekem (még ha hosszabb távra tervezek sem)
    HDD - most egy kicsit sikerült bekavarnom magam ezzel, de akkor inkább tegyem fel az amatőr kérdéseimet a "Milyen merevlemezt vegyek?" részen? :) mindennel hosszabb távon gondolkodom, és ott írták néhányan hogy 1-2 év működés után problémáik vannak... az én mostani HDD-m kb 8-9 éves és működik.. én azt hittem ez a normális :F

    TÁP: a szünetmentes tápok témájában még ennyire sem vagyok otthon... ha jól értem a szünetmenteset a normál táp mellé kell megvenni és úgy használni - vagyis nem úszom meg egyben a kettőt, igaz? :D Sebaj, 1-2 év alatt talán be tudok majd szerezni egyet :)
    Egyénként a táphoz jár tápkábel, vagy azok még mindig a régiek és jó amim van...? :D
    ----

    Már csak "egyéb" kérdéseim lennének, remélem nem nagy baj ha már azokra is rákérdezek itt egyúttal - mert abszolút zéró tapasztalattal rendelkezem ezen a téren is

    Azt a tanácsot kaptam, hogy a gépösszerakót ne használjam - azaz ha bepakolom a cuccokat a kosárba, akkor hol kérhetem az összeszerelést és hasonlókat?(megjegyzések?) Illetve ugyanoda írhatom, hogy a procihűtőt cseréljék le a kiválasztottra, tegyék be a házba a ventiket, stb.? (Ez biztosan üzlet-függő, de egyiket sem ismerem ilyen téren, még nem tudom hol fogok vásárolni...)
    BIOS-frissítést érdemes kérni minden esetben? (elvileg MSI Mortar MAX lap + Ryzen 5 3600 lesz - ha jól tudom ezek már rendben vannak alapból)
    Ill. tesztelést azt érdemes, igaz? (ipon-on 999 Ft)

    Van olyan online üzlet amit preferáltok valami oknál fogva? :) (Én az Ipon-t és a PCX-et látom legtöbb helyen) Nyilván a "jó árak" lenne az elsődleges szempont, de a megfelelő választék is fontos (ha már kinéztük a cuccokat ugye..)
    Az egyik hsz-ben kaptam egy összeállítást és mikor ugyanazon az oldalon én is beraktam 2 dologból full ugyanazokat (proci, ram) az egyik 1500 a másik 1600 ft-tal volt drágább nálam :D ez probléma, vagy csak ilyen egyéni kedvezményekről ilyesmiről van szó szerintetek?

    A kiszállítással nem lesz gond? Az a helyzet, hogy én az isten háta mögött lakom nem lakom túl közel egyik nagy városhoz sem, ilyen messzire nem lesz gond az összerakott PC utazásával? ill. ha valami gond lesz valamelyik alkatrésszel, kénytelen leszek személyesen visszavinni/pénzért visszaküldeni?

    Na és még egy nagyon amatőr de fontos kérdés: ha már nálam lesz végre a gép, akkor van valami extra teendőm mielőtt használatba helyezem? Mármint: gondolom DOS-sal érkezik, telepítek egy Windowst az SSD-re (pendrive-ról, gondolom - ezt valahogy csak megoldom :D) - frissítem a drivereket(?) - és használatra kész?
    + bónusz kérdés: "muszáj" Win10-et telepítenem? nagyon utálom, inkább Win7 párti vagyok de úgy tudom lejár a támogatása... ettől függetlenül feltehetem, vagy már mindenképp a Win10 ajánlott?

    [ Nem fontos kérdés: van egy DVD íróm elfekvőben, azt hiszem SATA porttal - ezt elméletben gond nélkül betehetem majd az új PC-be? csak ha mégis kéne, régi dolgokhoz ]

    Nagyon köszönöm ha még mindig kitartotok mellettem, rettentően hálás vagyok mindenkinek :)) és mégegyszer sorry a sok és hülye kérdésekért, de NAGYON nem engedehetem meg magamnak, hogy bármit is elrontsak :) viszont úgy érzem, hogy lassan kialakul a dolog! :)

Új hozzászólás Aktív témák