Új hozzászólás Aktív témák

  • 13128814

    tag

    válasz palfitom #164726 üzenetére

    Szia,

    Köszönöm a válaszodat! Illetve Meggyi001-nek is a privát miatt!

    Most kicsit informálódtam - bár könnyen lehet, hogy vakvágányra tettem magam a félinfókkal :) - , úgyhogy kezdjük elölről. Nem gondoltam, hogy ennyire elvannak szállva a PC-s árak, lehet a végén laptop lesz, de nekifutnék megint. (Lehet orbitális gyökérséget fogok írni, előre is bocsi.)

    Alapvetően én most 2 utat látok, izmosabb APU most vagy CPU és gyengébb VGA, úgyhogy első körben segítsetek kérlek megfogalmazni a paradigmát.

    AMD fronton jelenleg most 2 APU elérhető:

    AMD Ryzen 5 PRO 4650G 6 Core 3.7GHz AM4
    AMD Ryzen 7 PRO 4750G 8 Core 3.6GHz AM4

    Ugye eléggé izmos árban mozognak ezek az APU-k, 105k és 130k. Ezért itt az alábbiakat szeretném tisztázni velük kapcsolatban:

    - önmagában, mint processzorok megfelelőek?
    - ha a későbbiekben úgy döntök, hogy szerzek egy dedikált VGA-t, akkor nagyon benézem a dolgot velük?
    - a fő kérdés pedig az, hogy egy értelmesebb CPU a belépő szintről (amiket itt nézegettem tudományosan pl.: AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz AM4, AMD Ryzen 5 3600 6-Core 3.6GHz AM4 [igen, nagy a difi, tudom] és ezen APU-k közti árkülönbségből lehet-e venni olyan VGA-t, aminek a teljesítménye erősebb, mint ezekben az IGP? Boltból, garival.

    Remélem elfér ebben a topicban, bár lehet, hogy a milyen procit vegyek a jobb, de itt mint csapásirányra vagyok kíváncsi.

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák