Új hozzászólás Aktív témák

  • joekiss

    csendes újonc

    Szép napot, topiclakók!

    Lassan esedékessé válik 2db céges gépbeszerzés, és mivel utoljára talán egy Pentium 2-est raktam össze (nem röhög :DD ), nagyon rám férne némi help. Szeretném tudni, hogy mit érdemes beszereznem, hogy mikor jön a "na akkor rendeld meg a gépeket" parancs, ne legyek egész elveszett.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
    Alap irodai felhasználás leginkább, a fájó pont, hogy átlag 3 böngésző fut sok tabbal (mert istentelen pogányok vagyunk), és néha jó lenne használni rajta Photoshopot és AutoCad-et is... Tudom, ez dob a gépigényen és az áron is. Játék max ilyen régebbi, 5-10 éves cuccok, ha valami miatt tovább benn kell maradnom (ilyen a munkám, sokszor van holtidő utazás miatt).
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Semmi, full nulláról épülne a dolog.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Teljes konfig házzal, táppal, monitor is. Mivel a keretem elég karcsú, itt inkább a méretet áldoznám a minőségibbért.
    4. Mennyi a kereted rá?
    200k-ba kellene beleférjen gép+monitor, ebből gép/alkatrész lehet használt is, ha van hozzá számla (céges beszerzés miatt). Monitort jobban szeretnék újat, olyan 50-60k-ig szánnék arra a keretből talán, és így maradna kb.140 a gépre, de ez az arány nincs kőbe vésve.

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
    Nincs monitor mint írtam, ha itt offtopik a kérdés akkor átfáradok a monitoros topikba :)

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    Intel+Nvidia kombó híve vagyok, de nyilván szegény ember kézzel nőz... szóval bármit meghallgatok ami használható.
    Nem baj ha kisebb helyet foglal a gép és nem túl hangos, csillivilli cucc, led, karácsonyfadísz nem kell rá semmi :N .

    Köszi szépen ha kapok ötletet, meg persze ha azt mondjátok, hogy ennyiből ezt felejtsem el, az is segítség :R

Új hozzászólás Aktív témák