Új hozzászólás Aktív témák

  • thomeef

    őstag

    Sziasztok, öcsém tenyerét égeti pénz, ezért megkért hogy fejlesszünk a gépén. Köszi előre is.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
    Játékra és alap otthoni felhasználásra kellene kompromisszumok nélkül, az elkövetkező 3-4 évben. Játékból főleg multiplayer.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Alaplap: ASUS PRIME H610M-A D4
    CPU: Intel Core i3-12100F
    Ram: Kingston FURY 16GB KIT DDR4 3200MHz
    VGA: MSI GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Ventus 2X
    SDD: 500gb wd blue
    Ház: Aerocool Skyline A-BK-v2
    Táp: Seasonic G12 GC-550 Gold
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Platform upgrade lenne az elsődleges cél. Alaplap-Cpu-Memória csere lenne, ami fix. A kölök minél erősebb intel rendszert szeretne, de ahogy visszaolvasok egyre inkább több a kérdés, mert a 13-14-es gen i5-i7 nem sikerült túl jól, sokat fogyaszt, melegszik stb. Ettől függetlenül valamit muszáj lesz választani. Tuningmentes gép lesz, tehát sem K-s proci nem kell, és Z-s lap sem. AMD is jó lehet ahogy néztem a 7800x3d személyében, de amd rendszerrel még sose dolgoztam, kicsit tartok az instabilitástól, bios updtae nélküli alaplap szenvedéstől és a felhasználói élményről sincs tapasztalatom. Bármi is lesz a választás, ahogy néztem Tápból is kelleni fog egy nagyobb, Cpu hűtő is kell, mert jelenleg a 12100f gyáriját használja. Ház az lehet jó, ha nem egy kazán i7-et rakunk bele, de nem zárkózom el a csere mellett sem ha szükséges. Alaplapból az atx méretet kedvelem, hogy kényelmesen elférjen rajt minden.
    4. Mennyi a kereted rá?
    ~400k
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
    FHD 144hz, vga csere egyenlőre nem játszik. Max akkor ha sok cash marad és nem költjük el mind a 400k-t csak a platformra.
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    Megjelenés teljesen mindegy, viszont gyártókból és típusból általában a minőség irányába szoktam inkább elmenni mintsem a teljesítmény. Az a jó ha stresszmentes stabil, probléma mentes életútja van egy rendszernek a felhasználás alatt.

    Előre is köszi :)

    [ Szerkesztve ]

    "A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

Új hozzászólás Aktív témák