Új hozzászólás Aktív témák

  • Z04RD

    csendes tag

    Sziasztok!

    Billentyűzetet kéne vennem, mert a jelenlegi kezd döglődni, és egyre tanácstalanabb vagyok.

    A legfőbb szempont. Legyen halk. NAGYON halk. Kb. mint a Trust GXT 280.
    Halk tompa kopogás még belefér, de az olcsó műanyagokra jellemző "magasabb hangfrekvencián" történő "csettegés csattogás" ami kicsit recsegős, az már nem kell.
    Fontos szempont lenne, hogy wireless legyen, de képes vagyok erről a tulajdonságról lemondani a csend javára (de akkor tényleg hoznia kéne egy GXT 280 szintet).
    Normál 104-es kiosztás. Azaz Í betű az A alatt, két soros Enter gomb, nem pedig az egy soros fölötte az Ú, Ű gombokkal. Meg lehetne szokni, de még nem akarom. Ez talán még a Wireless tulajdonságnál is fontosabb lenne, bár ha a felső kettő teljesül akkor hajlandó vagyok átszokni egy új kiosztásra.

    Érdekes lenne ha megvilágított lenne a billentyűzet (lehetőleg kék, hogy ne üssön el a többi ketyerémtől), de egyáltalán nem szempont, csak jól nézne ki.
    Pozitívum még ha egér nélkül is kapható lenne. Nem baj ha benne van az árban, de ha úgysem fogom használni, tartaléknak minek porosodjon.

    Amint az kiderült a GXT 280-al már találkoztam, de a Trust név nekem minden csak nem a megbízható minőség záloga.
    Nézegetem még a Gigabyte termékeit, de nulla tapasztalatom van velük, és sehol nem volt kibontva egy sem, hogy kicsit megcsapkodhattam volna, hogy mennyi zajt is kelt.
    Hallottam az Ozone-ról de drágállom kicsit. 10k körüli árban gondolkozom, de jó lenne ha a 10-est nem lépné át az árcédula, és az Ozone, a legolcsóbb helyen is 12k, és ha még szállítást is fizetnem kell akkor hamar nem megérős árba kerül.
    Nézegettem még a Rapoo billentyűzeteit. Vegyesek az érzelmeim. Tetszene, mert helytakarékos, ollós megoldású laptop klavi, de kínai, több helyen szidják, és nem érzem a videó tesztek alapján olyan halknak.
    A postán úgy látom újabban Fujitsut használnak, és elég csendesnek tűnt anno a Mediában az is, de a postán mikor klimpírozik rajta az ügyintéző, akkor már nem olyan meggyőző a hangja. Gondolom az új az csendes és idővel "bekopik" majd szépen hangja lesz. Mint a mostani klavimnak is majd 3 év után.
    Ami tetszene az a Logitech K360, de megnyomkodva totál kudarc. A gombjai lötyögősek, olcsók és nem csendes. Pedig a design jó, kompakt, jól esik rajta a gépelés, pontosan eltalálom a billentyűt a kis méret ellenére is, pedig nekem XXL kezem van, csak hát a hangja meg a minőségi érzet hiánya és főleg egy logitechtől ez kiütötte. ZS opcióként még a listán van, de csak ha nagyon nincs más.

    Bárkinek bármi tanácsa, hogy miket lenne érdemes megnéznem? :O :O :O

    Lemaradt, csak utalás szintjén derülhetett ki: Természetesen elsődleges szempont az is, hogy magyar kiosztású legyen!

    [ Szerkesztve ]

    Van rajtam egy kockás szoknya, nem vagyok még hozzászokva!

Új hozzászólás Aktív témák