Új hozzászólás Aktív témák

  • ovits00

    csendes tag

    Pár mondat a hosszabb távú tapasztalataimról az új billentyűzetemmel.
    Pár hete elkezdtem colemak kiosztást használni (magyar után). Angol szöveget már 30-35wps-sel tudok gépelni. Lassan kezdem megtanulgatni a szimbólumokat is amiket sűrűbben használok. A kiosztás nemzetközi, a magyar ékezetes karakterek közül legnehezebb az ő és az ű előcsalogatása (AltGr+Shift+t o ill. u). Mivel nekem csak pár hozzászóláshoz és rövid emailekhez kellenek az ékezetek, így ez nem gond. Nagyobb nehézségem a Ctrl+s és Ctrl+f kombinációk megszokásánál van. szerk: meg egy-két megszokott jelszó beírásánál
    Amikor kiválasztottam az új billentyűzetemet (CM Quick Fire Ultimate mx brown+piros világítás), akkor úgy gondoltam, hogy a világítás egyáltalán nem fontos. Mióta megvan ki sem kapcsoltam a világítást, nem mintha szükségem lenne rá, de jól mutat.
    Az ansi entert teljesen megszoktam.
    Az nkro/6kro váltást és a polling ratet egyáltalán nem szoktam birizgálni.
    A multimédia gombok közül (az előző billentyűzetemen nem volt ilyen funkció) szinte csak a hangerőszabályzót használom.
    Összességében könnyebbnek érződnek a lenyomások, mint a régi gumiharangos billentyűzetemnél. A viszonylag hangosabb hangot már megszoktam. Néhányszor még becsúszik egy-egy koppanós leütés, de általában nem nyomom le teljesen a gombokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák