Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsiráfnyál

    aktív tag

    válasz Skullwipe #39579 üzenetére

    Azt amúgy még mindig nem értem. A 2.000 Ft-os munkahelyi full noname billentyűzetemen (meg kb az összes többi hasonló olcsó magyar membránoson) valamiféle matricázós (?) megoldás van, legalábbis látok a (fekete alapon fehér) betűk körül egy kis vékony fekete peremet, ami a betűvel együtt maga is le képes kopni (látszólag ennek része maga a betű is, nem két külön réteg). Próbáltam közeli képet lőni róla, de hülyén fókuszál a telefon, és nem igazán látszik a képeken.

    Ezt 5 éve használom napi 9 órában, és egyetlen kupakon kopott meg, a többi kb mint ha új lenne (legalábbis a felirat). Ellenben otthon a Cooler Master Masterkeys PBT-men kevesebb mint egy hónap után a WASD blokk "S" betűje már látványosan halványabb, mint a szomszédai (nem tudom, le fog-e kopni idővel ennél jobban is). Azok ugyanis [pad printing] eljárással vannak rájuk nyomva (ami nem ugyanaz az eljárás, mivel nincs is alattuk látható "perem").

    "Unfortunately CM went with pad printing for the legends, making the use of PBT material rather meaningless. A real shame because the legends will soon wear off and you'll need to replace the keycaps anyway (PBT or not)."

    Szóval :
    - 2.000 Ft -> 5 év alatt sem kopik el
    - 30.000 Ft -> 1 hónap alatt elkopik

    ?? :))

    Miért nem használják azt a matricázós (?) megoldást a nem háttérvilágított mechanikus billentyűzetek kupakjain is ? Egyáltalán mi annak az eljárásnak a neve ? A látottak alapján olcsóbb, és kb 50-szer tartósabb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák