Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz Chaser #54991 üzenetére

    Meg kéne nézni személyesen.

    Nekem feleslegesen vastagnak tűnik a CK350/530/550 háza, így sok űr van a billzet alja és az elektronikája között, ami fel tudja erősíteni a kapcsolók, kupakok kopogását/rugó hangját/plate rezgését, ráadásul floating dizájnosak, ami a kapcsolókat oldalról nem takarja.
    Ez szintén nem kedvez a fény és hang szennyezésnek.
    Mivel a billentyűzet műanyag teteje gyakorlatilag hiányzik, a fém plate hangját semmi sem tompítja.

    Piros kapcsoló annyiban halkabb, mint a barna, hogy a taktilis hupli hiánya miatt egyenletesebben jár, kevésbé terheli a rugót, így az kevésbé hajlamos a pengésre. (amit aztán nem erősít fel a billzet túlméretezett háza, meg a plate)
    Így ott főleg csak a bottom outkor a kapcsoló tetején koppanó kupak hangjával kell számolni. (ami nagyrészt eliminálható o-ringekkel, ha valakit nem zavar, hogy a hosszú billentyűút után hirtelen kemény koppanás helyett rövidebb út végén gumírozottabb, nyúlósabb vége lesz.)
    Illetve ott van még a bottom out ellenkezője, amikor az elengedett gombot felfele visszalöki a rugó, és a stem válla csapódik a kapcsolóház tetejéhez, de ez nem szokott olyan hangos lenni, mint a bottom out.
    (O ring erre csak indirekt hat, 4mm helyett 2.5mm-ig összenyomott rugó jóval kisebb erővel lövi ki a kupakot felfele.)

    Tegnap este poénból elővettem a diszkóügyi túltengésben szenvedő kapcsoló tesztplatformomat.
    Második nekifutásra nem tűnik annyira rossznak a Gateron Silent Brown, picit puha az én ízlésemnek, de a hangja alapvetően csendben van, alig peng.
    Amitől viszont hülyét kapok, az a floating dizájn+SA páros.
    Általában a kurzorok fölött szoktam pihentetni az ujjaimat, de ezen nem lehet, mert az SA kupak tetejétől 20mm-re van a plate, míg a Cherry billzeteimen alig 4mm-re van a felfele kurzor tetejétől a billzet háza! :(
    Nyilván Cherry profillal ez lecsökkenne 14mm-re, de még akkor is túl nagy szakadék lenne a kurzorok és az Ins/Del hatos között a ház hiánya miatt.

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák