Új hozzászólás Aktív témák

  • 7

    addikt

    válasz Synthwave #59398 üzenetére

    Értem én, hogy mit mondasz, de pár dolgot vegyél figyelembe:

    Anyagiak: Jelenleg ennyi rá a büdzsé.

    Célközönség: 10 éves srácról van szó. Ebben a korban baromira nem az fogja érdekelni, hogy milyen kellemesen járnak a billentyűk. Saját tapasztalat: 5-10 éves korom között volt szerencsém Model M-hez a háztartásban, de nem tudtam hova tenni, hogy az miért is jó (csak mondták nekem, hogy jó, én meg bólogattam, hogy biztos). Nekem az a tapasztalatom, hogy olyan fiatalon még egyáltalán nem azok az igények, mint nekünk most, évtizedekkel idősebben.

    Kontextus: Egy komplett játszós gép vásárlásáról beszélünk. A fő szempont az, hogy jól fussanak rajta a játékok -- a beviteli eszközök sokadlagosak; a 2-3KRO problémát jelenthet, de hidd el, a srác ugyanolyan örömmel fog püfölni egy teszkós billentyűzetet, mint egy mechanikusat, amíg jól fut a játék.

    Tanulópénz: 10 évesen egyáltalán nem vigyáztam a billentyűzetemre, és rossz volt ránézni pár év után. Ez él itt is: egy olcsó billentyűzetnél kevésbé fáj, ha mondjuk a gyerek fölötte kajálja a chipset, beleönti a vizet, vagy dühében rácsap arra, ami épp a keze alatt van.

    dqdb véleményén vagyok -- megvan a helye és ideje a sznobériának (én magam is az vagyok billentyűzetek tekintetében), de ez a szituáció pont nem az. Majd később, ha igény mutatkozik valami menőbb darabra, akkor lehet venni mechanikusat is drágábbért (születésnapi ajándékként, vagy bármi egyéb címszó alatt). Egyelőre viszont nem érdemes ezen ennyire pörögni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák