Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    senior tag

    válasz Dronor #70237 üzenetére

    Ne csodáld, elég új jövevény a GMMK 2.
    Pár hete használom a 65%-ost. Nekem is tetszik a Varmilo/Ducky Miya féle kiosztás, (mint az ACR Pro 68 vagy az NB681), de ez a layout is rendben van. Van néhány változás az előző GMMK-khoz képest - pl. kicsit magasabb és jobban döntött, mint pl. a TKL-jük és most már fogadnak 5 pines switcheket is, bár még mindig északra néznek a LED-ek - , de amúgy ugyanaz az iskola. Masszív, nehéz, integrált, anodizált fém plate-re ülnek a switchek, vagyis a keycap-ek lebegnek. Az esztétikán lehet vitatkozni ez ügyben (van, aki nem szereti, hogy kilátszanak a switchek), de az akusztikának nem tesz jót. Hangtompítás nélkül valószínűleg ugyanúgy pengene, mint az előző generáció hangtompítás nélkül, de jó hír, hogy a 2-esekben már gyárilag van egy jól működő hangtompító gumiréteg a Plate és a PCB között. Egy halkított kapcsolót és vastag, PBT kupakokat választva már egészen halk tud lenni és ehhez már szét sem kell szedni, mint a korábbi változatot. Nem éri el ugyan egy zárt házban rugalmasan felfüggesztett plate-tel szerelt billentyűzet halkságát, de egészen jó és sokkal kisebb keretből is össze lehet hozni.

    Már a Glorious saját szoftverével (Core) is sok minden állítható rajta, a QMK-val meg kb minden.
    Az alap FW 3 réteget ad. Alapbeállításon pl. még az ESC van az ISO-s 0-ra van mappelve, ami FN-nel lenne elérhető. Nekem viszont az első dolgom volt a második layerre száműzni az ESC-et és az elsőn a 0-t a helyére rakni.
    Az RGB természetesen billentyűnként is állítható, sőt layerenként is eltérhet. Én pl. a modoknak és a két oldalsó fénycsíknak eltérő színt adtam a 3 layeren, így ha elvesznék, csak le kell nézni.

    Ha mégis inkább prebuildek felé vennéd az irányt, akkor nézz rá a Vortex-ekre is (65%-os a Cypher, 75%-os a Race 3 és a TAB75), vagy akár Miya-ra (bár az egy másik filozófia, nem nagyon állítgatható).

    M.

Új hozzászólás Aktív témák