Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz Molydeus #71031 üzenetére

    A Gateron szilikon padjai hol súrlódnak a kapcsolóban? Azért kérdezem, mert én is futottam ebbe a problémába, de a Durock halkított kapcsolóknál. A cherry-féle (Silent INK ack V2) és az outemu-féle (Gazzew bobagum, u4) kapcsolóknál nincs műanyag -gumi kontakt a kapcsoló útja közben, csak bottom out-kor és visszatéréskor. A Durock Dolphinrol már irtam ide, gyárilag nem rossz a kapcsoló, de nem jár teljesen simán és egyenletesen. Ez nyilván egyénenként változó ki mennyire érzékeny erre, én a gyári allapotával egyedul a Zeal Pearlio-nak voltam elégedett lineáris kapcsolókból, (Gateron Pro-t még nem próbáltam). Amiket említettem neked az előző hsz-ben lineáris kapcsolók egyik se volt rossz gyári állapotban, a Durock POM sem, egyedül talán a Gateron X ami szintén direkt kenés nélküli, de megkenve már az is jó kapcsoló. Az Oil King gyári kenése pl csak a siderails vastagon kenve, a stemen elől, hátul, és a lábakon úgy emlékszem egyáltalán nem volt kenve. Oil kingnél a siderailst nem bántottam, megkentem elől, hátul, a lábakat és nagyon picit a stem oszlopot, és érezhetően jobb lett a kapcsoló.

    Visszatérve a Durock Dolphin (Daybreak, Silent Alpaca) kapcsolókra, a gyári kenése valami olajos cucc, és hiába próbálkoztam 205g0-val, próbáltam sok féle képpen kenni, a gyári kenésen nem tudtam javítani.

    Sikerült végül elfogadhatóvá varázsolni megfelelő kenés és rugócsere után. Mint írtam, próbáltam több féle kenést, a gyári olajos cuccon csak 1 féle képpen tudtam javítani: stemre 105 olaj, a ház aljába pedig 205g0. Ne kérdezd miért, de ez a kombó vált be, már vagy 80 kapcsolót megkentem :DDD A problémát a rugó melett egyébként az okozta szerintem, hogy a Durockban halkitáshoz használt szilikon gyűrűk miatt a siderailsben van műanyag - gumi kontakt a kapcsoló mozgása közben. Az outemu (én a bobagum és az u4-nél találkoztam ezzel a megoldással) és a cherry féle (amit én próbáltam pl Gateron INK Black v2 Silent és Zilent Healios v2) halkitás máshogy van megoldva, ott nincs műanyag - gumi kontakt a kapcsoló útja közben, a siderailsben műanyag műanyagon megy, mint a nem halkított kapcsolóknál. Ezt a feltételezésemet az is alá támasztotta, hogy a szilikon gyűrűt levéve érezhetően simább és egyenletesebb lett a Durock Dolphin. Úgyhogy a Durockot hiába kentem a műanyag - műanyaghoz használt 205g0-val, a műanyag - gumi kontakt részhez az nem volt ideális tapasztalatom szerint. Mondjuk a bottom house-it igy is 205g0-val kentem, de a stemen meg 105 van, igy a siderailsben a kettő keveredik.

    Így végeredményben sikerült javítani a gyári kenésén a kapcsolónak, és már jóval simábban és egyenletesebben jár. Mások erre nem láttam, hogy panaszkodtak volna, úgyhogy ez egyéni, ki mennyire érzékeny erre szerintem. A Durock Dolphinnál egyébként a gyári rugó rövid rugó hatású, nem mértem le, úgy vettem észre úgy viselkedik: kicsit könnyebben indul meg, gyorsabban kéményedik fel, lassaban tér vissza a kapcsoló. Tettem bele hosszú rugókat (SPRiT Slow Extreme II 62g) és nekem sokat dobott rajta ez is: a kapcsoló út eleje erősebben indul és lassan kéményedik fel, majd gyorsan tér vissza a kapcsoló. Bár a rugó meg már teljesen egyéni preferencia függő :) Próbáltam sok féle rúgot, nekem a hosszú rugók váltak be, sokkal kellemesebb rajtuk gépelni nekem.

    A Durock Dolphinnál elért sikereken felbuzdulva tesztelem majd a bobagumot is több féle kenéssel, mert a Durock Dolhpin bár elfogadható lett, a Cherry profil R3-al továbbra is van, hogy koppan a kupak teteje bottom-outkor a kapcsoló tetején (erről írtam már ide többször), a Gazzew és Gateron kapcsolóknál nincs ilyen gond (a nem halk kapcsolóknál meg alapból nem annyira zavaró).

Új hozzászólás Aktív témák