Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    senior tag

    válasz Tsebacsi #77677 üzenetére

    Ha ellenállás alatt a taktilis vonalat érted (mint az alap barnák), akkor arra majd lesznek hozzáértő válaszok, de amennyire emlékszem az elmúlt egy-két hétben is szó volt róluk. Nem túl drága a Gateron Silent Borwn és kifejezetten olcsónak számít többféle Outemu (Silent Grey, Silent Lemon, stb.). Kérdés lesz a taktilitás mértéke (kb a "reszel"-től "határozottan döccen"-ig) és a rugóerő, esetleg az, hogy mennyire hajlamos pengésre a rugó.
    A drágábbakra, jobbakra is biztosan jön majd javaslat.

    A magyar kupak készlet leredukálható egyetlen eldöntendő kérdésre:
    Szeretnéd-e, hogy a kapcsoló alatti LED átvilágítsa a feliratot a kupakon vagy fontosabb a hang és a tartósabb anyaghasználat
    Ha előbbi, akkor full size-ra elérhető a Keychron sötét-világos szürke és a Glorious fényes fekete készlete. Utóbbinál kérdés, hogy megvan-e a numpad feletti 4 plusz kupak. Mindkettő vékony, festett és lézerrel feliratozott ABS, kb mint, ami bármilyen gamer billencsen van. A bőrödtől függően idővel fényesedni, azután kopni fog. Emellett a halkságnak nem tesz jót a vékonysága.
    Ha a hang és tartósság a fontosabb, akkor jelenleg a Keychrontól ezek a dye-sub PBT-k vannak: [link] A gyártónál most csak a Retroból van magyar, de itthonról is elérhetők. Lehetséges opció még a kprepublik féle fehér-szürke a magyar kiegészítővel, elég drágán, de régebben csak ez volt elérhető. Emellett többen gondoltunk már arra, hogy egy használt Varmiloról kannibalizálnánk a magyar kupakkészletet, ami viszont egyrészt nem éppen olcsó mulatság, másrészt elég érdemtelenül bánnánk a donorral. :)
    Ezek egyike sem világít át, max a bekapcsolt LED-ek a kupakok között szórják a fényüket. viszont nem kopnak és ha kellően világos verziót választasz, akkor általában elég a monitor fénye az olvashatósághoz, esetleg egy lámpa. :)
    Remélem nem hagytam ki semmit.
    Összességében maximum arról mehet a vita, hogy ki mennyire tartja egyiket vagy másikat minőséginek, mert az általában elérhető választék az kb. ennyi.

    Varmilo:
    Amennyire tudom, nincs benne szivacs, de műanyag a háza, ami kevésbé hajlamos a pengésre, mint egy átlag fém váz, amit - mondjuk úgy - nem kifejezetten "hangra" terveztek. Ezzel együtt van pro és kontra is elég hozzászólás ebben a kérdésben, ha rákeresel a topikban a va88m vagy va109m-ekre.

    M.

Új hozzászólás Aktív témák