Új hozzászólás Aktív témák

  • Brutforsz

    aktív tag

    válasz #02644736 #23691 üzenetére

    Én jelenleg is ilyet használok. Mivel konkrét kérdést nem tettél fel a hűtővel kapcsolatban, ezért általánosságban írom le a tapasztalataimat.

    Eredetileg Mugen 2-t akartam venni, de amikor építettem a gépemet, nem lehetett hozzájutni az országban, a Hyper 212+ nem tűnt elég robusztusnak, a még esélyes Corator DS pedig még túlságosan új volt ahhoz, hogy kellő mennyiségű információ álljon róla rendelkezésre.

    Így vettem meg a Noctuát (én még 14 ezerért jutottam hozzá), a következő kalkuláció alapján:
    A bordához két NF-P12 ventilátor jár, melyek darabára 4.000 forint körül mozog, azaz maga a borda 6.000-be kerül. Azt terveztem (és persze valósítottam is meg), hogy nem a hozzá adott légkeverőket - mivel az, hogy nem PWM-esek, hanem alapértelmezésben 3 fix fordulatszámra lehet őket szabályozni, szerintem egy vicc - szerelem fel, hanem kap egy Coolink SWiF2 120P-t, és akkor az önműködő dinamikus szabályzása le van tudva, a két Noctua meg megy a házra, így nekem 8,5-ért lesz egy felsőkategóriás hűtőm, 8-ért meg két prémium kategóriás házhűtőm.

    Ami ezen építmény - könnyű felszerelést követő - teljesítményét illeti, egy alulfeszelt Phenom II 955-öst hűt, a hőmérséklet a legkeményebb tesztek és a processzort leginkább igénybe vevő játékok alatt sem megy 42 fok fölé (1500 rpm-mel), alapjáraton 750 körüli fordulattal nagyjából delta 5 fokot produkál, a hang mindkét szélsőség esetén is egészen barátságos, igazából a Coolinket felpörgetve olyan hangzása van, mintha csak a szélzaj növekedne meg.

    A két Noctua propellertől viszont egyáltalán nem vagyok elcsattanva, az ő fordulatszámukat szabályzóval emelve elég erőteljes motorhang jelentkezik, szerintem a Coolink ventilátorok halkabbak (jelenleg a házon a két Noctua és még két PWM-es Coolink teljesít szolgálatot).

    Összességében azt mondhatom, hogy anyagilag megérte ez a konstrukció, az igényeimet jól ki is elégíti, de - biztosan a ventilátorok miatt - valahogy hiányzik az ahaaa-érzés, amit a köztudatban élő Noctua-kép alapján vártam.

    [ Szerkesztve ]

    Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.

Új hozzászólás Aktív témák