Új hozzászólás Aktív témák

  • etnies

    senior tag

    Szeretem lezárni a dolgokat, tehát egy személyes visszajelzés következik:

    Ryzen 5700x-re kerestem hűtőt, végül 3 hűtést próbáltam ki:
    1, Arctic Freezer 34 duo
    2, házi tákolmány
    3, Noctua NH-U14S

    A konfig egy Gigabyte Auros ultra gaming x470, Asus 4070 (két ventis) egy Meshify C házban, melybe két 14 centis Akasa Apache tolja be a levegőt és 2 12 centis Fractal szívja ki.
    A tesztkörnyezet 3D mark és egy igencsak gépzabáló, beta játék: 7 days to die.

    Arctic freezer 66 fokos maximummal teljesítette a 3D mark-ot, a játékban 70 fok volt a maximuma. Ilyenkor 1600 körül pörgött és nagyon hangos volt. Biosban állítottam silentre, majd kézire, de annyit sikerült elérnem, hogy 1500-ra pörögjön, de így is hangos maradt.
    Idle és sima géphasználat alatt 1100 körül forgott, 41fokon tartva a procit. Ilyenkor hangtalan volt.

    A házi tákolmány annyiből állt, hogy az Arctic freezer bordájára felraktam 1, illetve két Akasa Apache ventit.
    A 3d mark 66 fokos volt, a játékban 74 fok volt a maximum. Ilyenkor 1350-et pörgött és volt hangja, de sokkal jobb volt, mint az AC. Idle és sima géphasználat alatt 1100 körül forgott, 42fokon tartva a procit.

    A Noctua hozta az elvártat: 62 fokon hozta a 3D mark-ot, játékban 66 fokra melegedett, ilyenkor 1100-ra pörgött fel. Idle és sima géphasználat alatt 800 körül forgott, 40 fokon tartva a procit. Hangja nincs.

    Kicsit izgultam, hogy be fog-e férni a házba, de nem volt gond.

    Amit nem értek, hogy miért nem találnak már ki egy egyszerű ventilátor felszerelési módszert. A Noctua megoldása nagyon jó, de ki kellett kapni érte a videókártyát. Kiszedve viszont 2 mp alatt fent volt.
    Az AC megoldása felmegy a videókártya kiszedése nélkül is, de nekem sosem sikerült 1 percnél gyorsabban feldobni a ventiket, pedig nem érzem magam nagyon bénának.

    Köszönöm nektek a segítséget még akkor is, ha végül nem úgy lett, ahogy javasoltátok, szerintem megérte a Nocuta a 40 Fontot (sérült dobozos).

    Tapasztalat: már nem nagyon szabad hinni a Youtube csatornák "tesztjeinek", több is kihozta, hogy mekkora király az AC. Hát, azoknak a srácoknak vagy nincs fülük, vagy betömték pénzzel.

    [ Szerkesztve ]

    "önmagam hite vagyok magamban"

Új hozzászólás Aktív témák