Új hozzászólás Aktív témák

  • dualface

    tag

    Üdv!

    Szeretnék kérni némi segítséget tőletek. Lehet, hogy kicsit hosszú lesz, de megpróbálom részletesen leírni mit szeretnék.

    Sajnos a "fantasztikus" lézeres gagyibájt M6580 egerem, amit kb 2500 erős magyar valutáért vettem 6 év szolgálat után beadta a kulcsot. (kezdő egyetemista "fizetésből" erre tellett)
    Aki ezek után is tovább olvassa, annak előre is köszi :)

    Most hogy már kenyér kereső vagyok és napi szinten akár 8-10 órát is kezemben van az egér, úgy érzem ideje egy normális és ergonómikus egérre beruháznom, szóval pontokba szedve az igényeket:

    1.) A lélektani határ 15k JMF (JóMagyarForint)
    2.) Használt (újszerű), Amazon, Ebay, AliExpress szintén játszik
    3.) Leginkább univerzális felhasználásra lenne, munka, CAD, excel és játék is, de nem competitív FPS.
    4.) Nagy tepsi kezeim vannak, a korábbi egerem közepes méretű volt, amit fingertipel fogtam, de szinte biztosan nagyobb egeret szeretnék. Claw kizárva
    5.) Viszonylag kevés mozgással használtam az eddigi egerem, max 10cm-es mozgások, illetve böngészéshez meg ahol abszolút nem kellett a pontosság, ott magasabb dpi-n csak néhány cm-es mozgásokkal.
    6.) Fontos számomra, hogy a hüvelykujjnál legyen minimum 2 gomb, mert teljesen hozzászoktam.
    Lehetőleg legyen egyszerű kinézetű, a csicsa meg a diszkófény taszít. LEgalább 3 fokozatban állítható dpi.
    Szeretném, ha jó pár évig kiszolgálna ennyi pénzért és max mikrokapcsolót, talpakat kéne rajta cserélnem.

    Talán már észrevettétek, hogy olvastam az összefoglalót, illetve a fórumot is böngésztem valamint a keresőt is használtam. Ezt azért írtam le, mert másképp biztosan ez lenne az első troll hozzászólása a további kérdéseimhez:

    Az a helyzet, hogy már volt egy egér amibe beleszerelmesedtem Logitech G500S, volt hozzá szerencsém élőben, megfogdostam,iszonyúan kényelmes volt, utánajártam amennyire sikerült és ugye itt mindenki azt mondta itt róla, hogy nem jó, meg fújj, meg nincs a listában, merthogy lézeres. Sehol nem találtam leírva pontosan hogy konkrétan ennek a lézer szenzornak mi a gyengéje (csak egy olyat találtam, hogy rosszabb mint az előd G500-é)
    Valaki ezt tudja, illetve, hogy hol jön elő ez a gyengeség ?
    Opció még a G400S, ez már az ajánlott listán van a szenzor miatt, viszont az oldalsó gombjai miatt kevésbé szimpatikus mint az 500S. Anyaga, design amúgy szinte azonos a nagyobb testvérével.

    Ami kevésbé tetszik az újabb G402 és G502, ezek nekem már túl futurisztikusak (csicsásak) illetve még nem fogtam őket, így nincs tapasztalatom a méretükkel, súlyukkal, minőségükkel kapcsolatban
    Ezeken kívül olvastam még, hogy ajánlottátok a Mionix Naos 7k-t, de erről is voltak vegyes vélemények, főleg a zajos görgő. Mivel többet görgetek, mint amennyit FPS-ben játszok, nekem nem elhanyagolható szempont.
    Amiről semmit nem tudok, de kinézetre tetszik: Roccat Kone Pure valamint KPO/KPM, Asus ROG Gladius

    Szóval a fő kérdés, hogy miért ne vegyek G500S-t, illetve ha nem azt, akkor a felsoroltak közül melyiket találjátok a legjobb opciónak? Főleg személyes tapasztalatnak örülnék akár pro akár kontra.

    És még egy utolsó apróság: Aliexpressről szoktatok egeret venni? Megbízható vagy nagyon sok a fake másolat egér?

    Eléggé tanácstalan lettem, szóval előre is köszi minden konstruktív hozzászólást!

Új hozzászólás Aktív témák