Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Tiger89 #11490 üzenetére

    azt mondtad, hogy jól szellőző kell passzív alkatrészekhez, arról nem volt szó, hogy full passzívot akarsz:)

    van egy Cosmosom is, szóval tapasztalatok jönnek:

    nagytorony, alulnyomással van benne megoldva a szellőztetés. a nagytornyoknak van egy olyan nagyon rossz tulajdonsága, hogy vagy légfolyosót kell bennük építeni, vagy mindent egyenként kell beventizni, mert a ventik hatása a nagy méretek miatt eltűnik. passzívan én nem ajánlanám, ph!s tesztet meg lehet nézni, mi történik, ha kikapcsolják a ventiket. ez a ház nem erre lett kitalálva.

    a ház alulnyomásra van optimalizálva. amint olyan 250-300m3/h alá esik a légszállítás, beáll a meleg. legalábbis nálam beállt, 6 (folyamatosan menő) vinyóval, húzott q6600al és 3870el. a vinyóknál alapból nincs venti (áthelyezhető, de úgy az alsó két 5.25ösre csak szabályozópanelek férnek be), szóval ha megáll az alulnyomás, akkor ott meleg lesz. ugyanez igaz vidkarira is, a légfolyosó megszűnik. viszont, nagy légnyomással eszméletlenül jól szellőzik, volt CM690em előtte, a Cosmos elverte hangban és hőfokokban is (kivéve VGAnál, de minden más halkabb és hűvösebb lett, a VGAt meg utánna amúgy is passziváltam).

    nekem létfontosságú volt, hogy aludjak mellette, és aludtam is. 7-10Vn a ventijei elég erősek és elég halkak voltak, hogy a fejemtől 3 méterre lévő gépet már ne halljam. nappal is megesett, hogy megpróbáltam bekapcsolni a már működő gépet. egyetlen bajom vele a powerOn és a HDD led világítása volt, nos ezeket nem kell bekötni:)

    a hangelnyelő szivacs, az ajtó, a vinyófakkok lefalazása arra kell, hogy lefogja a zajt. full passzívra ez a ház nem alkalmas.

    szerk: ára tényleg magas, apróban is érdemes körbenézni. enyémet anno 35ért vettem, pedig akkor is 50 fölött volt újonnan (USAban 200usd alatt van az msrpje). annyiért mondjuk szerintem ár/érték bajnok volt.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák