Új hozzászólás Aktív témák

  • MM

    őstag

    válasz Egon #77559 üzenetére

    Szerintem nyugodtan maradj a Define R5-nél, ha már úgyis kinézted.
    Nálam nagyon jól muzsikál 10700K-val és 6900 XT-vel. (előtte 3070-el), léghűtéssel.

    Nekem (is) a csönd az elsődleges. Azért lett ez a ház, mert a közé a kevés közé tartozik, ami hangszigetelt, de szellőzik is. (no meg mert 20K-ért tudtam behúzni akcióban 2019-ben :D )
    Egyébként egy Antec P180B-ről váltottam, ami után anyagminőségben sajnos a Fractal már alacsonyabb liga, de még mindig OK.

    Nem értek egyet azzal az érveléssel, hogy az ementáli sajt házak alacsony fordulatú ventilátorokkal kiváltják a hangszigetelt házakat, mert sajnos nem igaz. (Bár így lenne!)
    Egyszerűen van egy csomó magas frekvenciás zaj, pl ventilátor, HDD, VGA CW, amiből rengeteget felfog. Ennél a házánál ez könnyen tesztelhető, mert ha kinyitom az előlapot, egyből kiszűrődik egy csomó minden, ami csukott előlap esetén nem.

    Szóval, 1 ODD + a saját front USB-d ebben elfér.

    Elöl 2 x 140mm + alul 1 x 140mm ventilátor fúj be nekem, lehetne még egy alsó befújó, de akkor ki kellene vennem a HDD keretet. Annak a felső részét kivettem, így korlátlan méretű VGA elfér, ráadásul CPU hűtő is 185mm magas befér. (pl a D15 első ventilátorát eltolva fel tudtam így rakni, pedig magasak a RAM-ok)

    A másik jó még ebben, hogy fent 3 db 140mm ventilátornál egyesével lehet a paneleket ki-berakni. Így hátul és felül/hátul van 1-1 darab kifújó 140mm ventilátor. Mindegyik 400-600RPM-en megy terheléstől függően, a CPU ventilátort is beleértve, VGA max. 1000RPM. A porszűrők (első és alsó) pedig anélkül tisztíthatóak, hogy a házat meg kellene mozdítani.

    CPU 230W-ot eszik nyélen, VGA most Silent módban 270-300W, de egyszerre sosem esznek ennyit valós terhelésen. Extrém esetben (ami csak Benchelésnél fordul elő) kinyitom az előlapot, és az alul évő Fractal ventit az előlapi vezérlővel max. állásba rakom (így sem hangos), egyébként közép állásban van, úgy nem lóg a sorból hang ügyileg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák